Femeiile din zona Lunca știu secretul unei plăcinte-vedetă, În weekend, participanții la Festivalul plăcintelor de la Briheni s-au putut bucura de roadele muncii gospodinelor din zonă. Prefectul Țiplea și deputatul Ioan Cupșa nu au ratat invitația primarului de Lunca.În cadrul unui atelier de făcut plăcintă tradițională oamenii s-au bucurat de întreg ritualul făcutului plăcintei de la aluat, pătură, până la coptul în cuptor.
Întorsură cu brânză de vacă, oaie, capră, cu cartofi, cu dovleac, cu varză, cu mere, vărzar cu spanac, cu diferite verdețuri ceapă, mărar, plăcintă cu carne sau șuncă, plăcintă în tigaie – langoș, sau alte variante de plăcintă cu diferite umpluturi, toate au bucurat papilele gustative. Acestea au fost acompaniate de dulceţuri, siropuri din fructe, gemuri şi peltea, limonadă, pâine de casă, prăjituri sau mămăligă, etalate pe tarabe de producătorii locali.