Decizia a fost luată vineri, 20 octombrie 2023, de Tribunalul Satu Mare. Poate fi contestată în cinci zile de la comunicare. Instanța constată nulitatea absolută a mandatelor de percheziţie domiciliară, subsecvent anulării acestor mandate de percheziție dispune excluderea unor mijloace de probă : procese verbale de percheziție domiciliară ,mandat de percheziţie, excluderea următoarelor rapoarte întocmite ca urmare a ridicării unor bunuri la percheziţiile domiciliare constatate nule absolut: raport de constatare tehnico-ştiinţifică, plicuri sigilate. Instanța constată nulitatea absolută a Ordonanţelor de instituire a măsurii asiguratorii din 17.10.2022.precum şi a acelor de prelungire a acestei măsuri din 21.03.2022. În cazul lui Lionel Ionel Ungur, fiul fostului prefect de Bihor, instanța constată nulitatea absolută a ordonanţei de autorizare a folosirii investigatorului sub acoperire şi a colaboratorului autorizat precum şi cele de prelungire a autorizării şi în consecinţă ,dispune excluderea următoarelor mijloace de probă: -proces verbal de punere în executare a măsurilor de participare la anumite activităţi ,întocmit de investigator sub acoperire, raport de constatare tehnico- ştiinţifică, proces verbal de punere în executare a măsurilor de participare la anumite activităţi ,întocmit de investigator sub acoperire la data de 25.02.2022. Dacă hotărârea rămâne definitivă procurorul trebuie să treacă la remedierea neregularităţilor actului de sesizare şi să mențină dispoziţia de trimitere în judecată sau să solicite restituirea cauzei.
Trafic şi deţinere de droguri de mare risc în formă continuată. Acestea sunt acuzaţiile formulate de procurorii DIICOT Oradea pe numele lui Lorin Ionel Ungur, fiul fostului prefect de Bihor Ionel Ungur, după ce polițiștii Antidrog au aflat că ar fi făcut parte dintr-o rețea de distribuţie a cocainei în județ. Chiar dacă oficial lucra la Oficiul de Cadastru, el ar fi avut în trecut și afaceri exotice precum o crescătorie de vipere, apoi un club pentru gay.
Acesta a fost trimis în judecată anul trecut după ce ar fi fost turnat de un cumpărător care a constatat că a cumpărat un amestec de cocaină, paracetamol, cafeină şi levamisol. Fiindcă acest cumpărător nu știa exact de la cine a cumpărat drogul a intrat pe fir un investigator sub acoperire care a făcut aceeași achiziție.Polițiștii antidrug l-au filat luni de zile, i-au interceptat convorbirile, iar printr-un colaborator sub acoperire au făcut mai multe tranzacţii de cocaină. În dosar Lorin Ionel Ungur apare alături de la cei care îl aprovizionau cu droguri:
Ioan Codrieanu, condamnat în trecut pentru omor, port ilegal de armă, tâlhărie, fals în acte publice şi furturi comise în Ungaria și Germania și de Sandu Marius Dume, condamnat în trecut cu suspendare pentru trafic de cocaină. La toți trei s-au făcut 8 percheziții domiciliare și s-au confiscate bani și cocaină. La Lionel Ungur cantitatea de cocaină a fost infimă, dar a fost arestat preventiv deși și-a recunoscut fapta și chiar dacă nu avea antecedente penale. Ceilalți doi au primit control judiciar. Judecătorul Ovidiu Galea care a autorizat actele de supraveghere tehnică pe numele lui Ungur a fost declarat incompatibil fiindcă a fost vecin cu Lionel Ungur și l-a reclamat la Poliție pentru că ținea petreceri gălăgioase, deci ar fi fost subiectiv să se pronunțe în cazul fiului fostului prefect.