City Fashion Week este singurul eveniment de modă din Transilvania care face parte din circuitul internațional al prezentărilor de modă din Milano, Paris, Londra şi New York, iar în lumina reflectoarelor de la City Fashion Week, două figuri se remarcă: Anamaria și Cătălin, co-fondatorii brandului AMVERI. Împreună, acești doi verișori au dat naștere nu doar unui brand, ci unei viziuni care pune în centrul atenției sustenabilitatea, etica și responsabilitatea față de comunitate.
Anamaria, cu o pasiune înnăscută pentru tricotaje și un talent incontestabil în design, a strălucit la prima sa prezentare la City Fashion Week. A fost acel moment magic în care Cătălin, impresionat de măiestria și viziunea ei, a văzut potențialul unei colaborări strălucite. A recunoscut valoarea ei inestimabilă ca designer și i-a propus să-și unească forțele, dând astfel naștere, la Ștei, brandului AMVERI.
De atunci, duo-ul a revenit de două ori pe podiumul City Fashion Week, dar de data aceasta sub emblema AMVERI. Cu fiecare colecție, ei redefinesc standardele acestei industrii în România, combinând tradiția cu inovația.
Doi tineri talentați, doi vizionari care au transformat o pasiune într-o afacere de succes.
În centrul brandului AMVERI se află o femeie cu o viziune clară și o pasiune profundă pentru tricotaje – Igna Anamaria. La vârsta de 40 de ani, Anamaria nu este doar co-fondatoarea brandului, ci și forța creativă din spatele fiecărei colecții, având rolul de Creative Director și Designer.
Absolventă a Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Anamaria a ales calea industriei fashion chiar în ultimul an de liceu, unde studia matematica și fizica. Pasiunea ei pentru tricotaje nu este o coincidență, ea provine din tradiția familiei, de la tatăl și mătușa ei, care s-au dedicat acestei industrii peste 30 de ani.
În calitate de mamă a doi copii minunați, Ingrid și Victor, Anamaria echilibrează cu măiestrie rolul de părinte cu cel de antreprenor și creator. După studii, a ales să revină în Stei, Bihor, pentru a contribui la business-ul familiei. Însă, viziunea ei a mers mai departe, și acum 3 ani, alături de verișorul ei, Cătălin, a fondat AMVERI.
Aceasta este povestea unei femei determinate, care combină tradiția cu inovația, și care își pune amprenta creativă pe fiecare piesă AMVERI. În inima Londrei, un tânăr român de 28 de ani, Cătălin Covaci, își urmează visul și pasiunea, ducând mai departe tradiția familiei sale în lumea tricotajelor. Cu o istorie familială bogată în această industrie, Cătălin a fost inspirat de mama și unchiul său, care au dedicat peste 30 de ani măiestriei tricotajelor.Povestea lui Cătălin este una de determinare și pasiune. Încă din clasa întâi, când majoritatea copiilor visau la cariere în domenii diverse, el știa clar ce vrea: “Fabrică la fel ca a mamei”. Acest vis din copilărie s-a transformat în realitate, când acum 3 ani, a fondat AMVERI împreună cu verișoara lui primară Anamaria în orașul natal Ștei, județul Bihor.
Deși locuiește în Londra de 6 ani, rădăcinile și valorile sale sunt adânc înrădăcinate în tradiția românească a tricotajelor. În ciuda provocărilor, Cătălin a ales să investească voluntar tot timpul și energia sa în AMVERI, echilibrându-se între a fi CEO-ul companiei și a conduce pentru Uber pentru a-și susține visul.
Acesta este portretul unui tânăr antreprenor dedicat, care combină tradiția cu inovația, și care este determinat să aducă pe piață produse de calitate superioară, inspirate de tradiția și pasiunea familiei sale.
<Amveri este povestea noastră de familie, a iubitorilor de frumos și nobil. Este o poveste ce își are rădăcini adânci în trecutul generațional, dar care a avut puterea să treacă peste timp și să se materializeze azi în capacitatea de a le oferi oamenilor tricotaje de înaltă calitate.Amveri este povestea copilăriei eterne, a spațiului atemporal, a momentului în care pielea avea să fie pentru prima dată acoperită de cea mai fină țesătură. Amveri este legatura între trecut-prezent-viitor, pentru că amintește corpului cât este de important că s-a simțit bine, respiră natural și se va situa în centrul atenției, oferind unicitate fiecarei personae>, spune Anamaria Igna.
Ei și-au propus să aducă mai aproape de oameni firul de tricotaj, parte a copilăriei fiecăruia dintre noi.
Bumbac, cânepă, lână sunt materia primă, dar și inspirația lor de zi cu zi, <pentru că am înțeles că doar respectând ciclul naturii putem ajunge la formarea unui acord armonios între aceasta și om.Reîntoarcerea către primordial și către materiile prime de bază, care nu sunt supraprocesate tehnic, oferă fiecărei persoane un timp de respiro care poate fi folosit în favoarea ei>, spune Anamaria Igna.