Ochii pe cer și diseară, în noaptea de luni spre marți fiindcă sunt șanse mari să mai vedem Aurora Boreală și în această seară.
<Pozele cu cerul roșiatic au fost făcute și în țări apropiate (Ungaria, Cehia) și chiar Olanda. Oamenii au văzut cu ochii lor. Dar de ce culoarea roșie, când aurorele boreale pe care le vedem în poze au mult verde?Pentru că verdele este produs când vântul solar penetrează adânc atmosfera (100 km altitudine) si excită atomii de oxigen de acolo. Asta se întâmplă mai aproape de poli, unde câmpul magnetic e mai slab. La latitudinile României, câmpul magnetic este puternic și, dacă vântul solar reușește să penetreze “scutul” magnetic de protecție și atmosfera, o face doar la altitudini mai mari (250 de km), acolo unde oxigenul este mai rarefiat și unde acesta, dezexcitat, generează culoarea roșie>, spune fizicianul Cristian Presură.
A fost sau nu a fost aurora boreala? E întrebarea lansată de fizicianul Cristian Presură care într-un material video prezintă o multime de masuratori in ultimele zile. Fizicianul spune că aceste măsurători indică:
► activitatea solara (va fi la maxim anul viitor)
► razele X ale Soarelui, (varf pe 3 noiembrie, posibila eruptie solara, trebuie sa mai verific, dar si pe 5 si 6 noiembrie)
► vantul solar (in ultima saptamana, maxim pe 5 noiembrie, vantul solar circula cu viteze mai mici, de aceea ajunge dupa cateva zile)
► deviatii ale campului magnetic (in ultima saptamana, maxim pe 5 noiembrie)
► indicele K (masoara firtunile geomagnetice, maxim tot pe 5 noiembrie).
Concluzia fizicianului?< Foarte probabil, chiar a fost aurora boreala! (nu ca nu se stia, dar am vrut sa inteleg si eu cu mintea mea si astfel sa mai vorbesc despre stiinta pe youtube)P.S. mai am posibilitatea sa adaptez textul pe youtube, daca aveti si alte informatii, va rog sa scrieti in comentarii.PS2 Se pare ca nu exista inca o confirmare oficiala a faptului ca ar fi fost aurora boreala. Luati deci ceea ce am scris mai sus ca fiind ce am gasit eu pana acumPS3 Nu cred ca este HAARP. cei de la HAARP spun ca pata pe care ei o genreaza pe cer este slaba, se vede doar la maxim cateva sute de kilometri, si foarte localizat, intr-o directie deasupra statului Alaska>, spune Cristian Presură – Fizician.