Fundația Comunitară Oradea prilejuiește orădenilor întâlniri cum rar poți să ai parte. Personalități din mai multe domenii vor fi reunite în același loc pentru a împărtăși cu bihorenii poveștile lor de succes.
Pe 13 decembrie, la Teatrul Regina Maria din Oradea ne putem lăsa inspirați de poveștile de succes a 7 speakeri, personalități din România, cunoscute pentru determinarea și faptele lor, invitați la Gala Comunității Bihorene de Fundaâia Comunitară Oradea.Cei care vor achiziționa un bilet VIP early bird vor avea acces la un cocktail în compania vedetelor evenimentului, imediat după încheierea galei.
Unul dintre aceștia este regizorul și creatorulTIFF, Tudor Giurgiu. Tudor Giurgiu este regizor, fondator și președinte al Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc și al Festivalulului Internațional de Film Transilvania (TIFF), considerat de Indiewire drept unul dintre „cele mai importante 50 de festivaluri de film din lume”. Tudor este și inițiatorul Premiilor GOPO. Cel mai recent film al său este „Libertate”, inspirat din evenimente reale petrecute la Sibiu în decembrie 1989. Tudor Giurgiu a produs și co-produs peste 50 de lungmetraje apreciate, multe dintre ele fiind premiate în cadrul unor festivaluri de renume.
Participanții vor putea descoperi povestea celui mai ambițios proiect de conservare a naturii din România și Europa ascultând povestea spusă de Barbara Promberger, co-fondatorul și directorul executiv al Fundației Conservation Carpathia.Barbara conduce Fundația Conservation Carpathia, organizația care are ca viziune crearea Parcului Național Munții Făgăraș. Barbara este biolog al faunei sălbatice și a venit în România în 1993 pentru un proiect de cercetare a lupilor. S-a îndrăgostit de natură, apoi de țară și a rămas aici. Din 2007 încoace, Barbara a demarat mai multe programe de conservare a naturii din România, Armenia și Belarus.
Un alt om cu poveste inspirațională esteValeriu Nicolae este jurnalist, scriitor, activist pentru drepturile omului și fondatorul „Asociația Casa Bună”, ONG care oferă consiliere, meditații și rechizite copiilor din cartierul Ferentari din București. Și-a început munca de activist pentru drepturile omului la conducerea European Roma Grassroots Organisation. În 2009 a fondat și a condus până în 2013, Fundația Policy Center for Roma and Minorities. Valeriu a fost și directorul regional al activităților de advocacy al World Vision în Europa de Est, Caucazul de Sud, Orientul Mijlociu, Afganistan și Pakistan. Nu în ultimul rând, unul dintre speakerii care vor urca pe scena Galei Comunității Bihorene este bihoreanul Dan Oros.
Dan Oros este CEO-ul companiei bihorene Creatopy, care pune la dispoziția companiilor din lumea întreagă o platformă de automatizare a producției de reclame și a conținutului vizual cu ajutorul tehnologiei AI. Înainte de Creatopy, Dan a condus echipa de marketing a Google și YouTube România. Este activ și în ecosistemul de startup-uri. Actor Adrian Nartea este cunoscut și ca prezentator TV. A fost profesor de squash, dar când talentul actoricesc i-a fost descoperit, și-a schimbat profesia. În 2007 a jucat în primul său rol, în „La Bloc”. Alte roluri notabile în care a fost distribuit sunt cel din filmul „Queen & Country”, precum și rolul principal din serialul de televiziune „Vlad”. Alina Păduraru, reporter Recorder
Ea s-a alăturat acestei echipe la trei luni după lansarea proiectului și de atunci a documentat mai multe reportaje pe teme sociale, legate de drepturile omului și de sărăcie, precum și investigații despre abuzuri sexuale. Trăiește acum cu convingerea că meseria de reporter e cea mai frumoasă de pe Pământ și că munca într-un ONG poate să te ajute să devii un om mult mai bun. De ce? Pentru că amândouă sunt despre oameni și despre ce oferi lumii.
Biletele early bird pentru Gala Comunității Bihorene au fost puse în vânzare și le găsești aici: https://shorturl.at/hszPR