Prin aceste expresii artistice, invităm locuitorii și vizitatorii orașului Oradea să se lase purtați într-o călătorie captivantă prin imaginație și să descopere arta stradală. Această formă de artă nu este doar un spectacol vizual, ci și un mijloc de a revitaliza diferite zone din oraș și de a încuraja comunitatea să se angajeze într-un dialog despre estetică, identitate și expresie artistică, transmite Visit Oradea.
În paralel cu „Dream Big”, parcarea situată pe strada Tudor Vladimirescu va fi gazda unui alt proiect , de proporții impresionate – „Anotimpurile Art Nouveau”. Sub îndrumarea talentatului artist timișorean Flaviu Roua (Jones), calcanul clădirii va fi transformat într-o adevărată operă de artă. Muralul, care va acoperi o suprafață de 787 m², este o odă adusă stilului Art Nouveau caracteristic orașului Oradea. Lucrarea va ilustra cele patru anotimpuri sub forma unor nimfe elegante, reprezentând tranziția subtilă între iarnă, primăvară, vară și toamnă. Este vorba de o frescă psihologică a sufletului uman.
Sub mâna artistului Flaviu Roua, patru nimfe vor simboliza trecerea anotimpurilor și arhetipurile asociate lor. Figura Primăverii va fi înconjurată de motive florale suave și tonuri blânde, simbolizând arhetipul copilului şi sentimentul de reînnoire și naștere, cu crengi de copaci înmugurind și înflorind. Personajul Primăvara va coprespunde elementelor Palatul Apollo din Oradea.
Proiectele sunt rezultatul colaborării dintre Visit Oradea și Asociația D’Art și este coordonat de artistul orădean, membru U.A.P. Bihor, Roxana Netea, recunoscută pentru contribuția sa la transformarea spațiilor urbane precum parcul Libertății. Evenimentele de inaugurare, programate pentru sfârșitul lunii noiembrie, vor include workshop-uri de inițiere în arta stradală, discuții cu artiști și un live session susținut de un DJ local.
Proiectele sunt finanțate prin programul de bugetare participativă 2002 și au scopul să aducă împreună toate grupele de vârstă ale comunității, oferind un spațiu dedicat contemplării și relaxării prin intermediul expresiei vizuale.
Aceste proiecte de artă stradală înnobilează spațiul public și încurajează conexiunea umană și dialogul cultural. Arta stradală devine astfel o modalitate prin care oamenii pot să viseze, să se inspire și să se conecteze cu frumusețea și semnificația elementelor din jurul lor.