Opera Națională Română din Timișoara a găzduit vineri seara cea de-a IX-a ediție a Galei Premiilor Universității de Vest. Locuitorii din zona Ștei, din Țara Beiușului, au de ce să fie mândri. Pe lângă faptul că rectorul UVT, Marilen Pirtea, cetățean din onoare al Șteiului, e născut în acest oraș, de acum Șteiul a dat și Studentul anului la UVT. E absolvent al Colegiului Național Avram Iancu Ștei.
<Premiul Studentul anului e un premiu cu efect pe termen lung. În sală am identificat cel puțin trei câștigători ai acestui premiu care au rămas în comunitatea noastră și au confirmat ceea ce noi am crezut despre ei și anume că pot aduce o contribuție comunității care i-a și premiat. Câștigătorul din această seară este un student care vine din zona disciplinelor reale care se caracterizează ca fiind voluntar mai mult decât mentor, o persoană implicată în proiecte naționale de anvergură, inclusiv unele cu tentă legislativă, o persoană care a oferit din ceea ce a câștigat și din experiența pe care a dobândit-o tinerilor pe care îi mentorează în diferite activități de coding, o persoană care a impresionat întreaga comisie prin faptul că el crede că poate schimba ceva, că poate contribui în sprijinul comunității și crede că și mai departe poate fi un contributor de seamă al acesteia.Numele lui complet este Emanuel Rusu. Prietenii îi spun Manu…>, a spus lector.universitar. dr Alexandru Popa.
Emanuel Rusu e student la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UVT.
;Vreau să mulțumesc comunităților în care am intrat și din care am ieșit în mod natural, datorită vârstei; comunității de volei, comunității școlii Colegiului Național Avram Iancu, vreau să mulțumesc părinților pentru sprijin, vreau să mulțumesc și facultăților…Legat de voluntariat, am fost victima bună a multor programe care au avut impact asupra mea și acum doresc să produc și eu impact..Da e greu, aici e fața frumoasă, dar există și spatele cortinei..Știu că vă gândiți că vă e greu, vă întrebați de ce eu…și eu am gândit așa și rămâneam la această notă care spune că dacă nu te sacrifici pentru ceea ce vrei, ceea ce vrei devine sacrificiu:, a spus Studentul anului de la UVT, Emanuel Rusu.
Gala Premiilor UVT este cel mai așteptat moment al toamnei pentru comunitata UVT moment al recunoașterii meritelor și performanțelor membrilor săi.
<Felicităm laureații celei de-a IX-a ediții a Galei, care, prin evoluțiile lor, au contribuit substanțial la creșterea presitigului UVT la nivel național și internațional>, a spus rectorul Marilen Pirtea.
Iată premianții:
Lect. univ. dr. Victor Ambruș – Premiul „Mircea Zăgănescu” pentru Știinţele Naturii
Conf. univ. dr. Adara Blaga – Premiul „Mihail Ghermănescu” pentru Matematică și Informatică
Prof. univ. dr. Mona Vintilă – Premiul „Gabriela Colțescu” pentru Ştiinţe Sociale și Politice
Lect. univ. dr. Sorina Doroga – Premiul „Dumitru Mareș” pentru Drept și Ştiinţe Economice
Prof. univ. dr. Georgiana Badea – Premiul „Eugen Todoran” pentru Ştiinţe Umaniste
Conf. univ. dr. Matei Ioachimescu – Premiul „Nicolae Boboc” pentru Arte și Sport
Monica Brihan – Premiul „Ioan Curea” pentru Activitatea desfășurată în UVT
Prof. univ. dr. Oana Lobonț (Proiectul EPOC), CSIII. dr. Gabriel Bușe (Proiectul ESCARGOT), lect. univ. dr. Victor Ambruș (Proiectul FORQ) – Premiul „Inovare și Antreprenoriat”
Emanuel Rusu – Premiul „Studentul Anului”
Prof. univ. dr. Mircea Mihăieș – Premiul „Sever Bocu” pentru Implicare Civică şi Socială
Evenimentul a primit un plus de strălucire artistică prin evoluțiile talentaților studenți ai Facultății de Muzică și Teatru, care au suținut momente muzicale din piesele „Nu-i bai!”, de Gherase Dendrino, ”Dance of the little dragon”, de Anže Rozman și ”Yellow single Line”, de Gareth Mc Learnon. Seara de sărbătoare s-a încheiat în compania maestrului Horațiu Mălăele, care a prezentat piesa „Sunt un orb”.
Acest eveniment anual dedicat știinţelor, artelor și sportului, a beneficiat de aportul unor parteneri instituționali remarcabili, cărora le mulțumim: BCR, CTP, Linde, Flex, Eviden, Nokia, Atos, Unicredit Bank, Hamilton, Marsh.