Lisa Popovici și Andrei Negrău nu sunt la prima reușită. În septembrie 2020, start up-ul lor Cartloop a obținut o finanțare de capital de risc de 300.000 de euro din partea fondului de investiții românesc GapMinder VC și o contribuție de tip angel investment din partea antreprenorului Cristian Tamaș (TypingDNA).
Platforma Cartloop a fost lansată de Andrei Negrău și Lisa Popovici, în aprilie 2020. Cei doi fondatori s-au stabilit în SUA, la Los Angeles. Negrău este absolvent de informatică la Universitatea din Oradea, iar Popovici a urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie tot la Oradea, dar s-a orientat către marketing. Cei doi au mai fondat anterior și Relevon, un alt startup de marketing online și au mai făcut, fiecare, câte un exit mai înainte.
Cei doi tineri antreprenori români și-au lansat un startup IT, anul trecut, în SUA, iar acum au obținut o finanțare de capital de risc de 4,7 milioane de dolari, de la fonduri de investiții americane. Siena AI este un start-up lansat în anul 2022, la San Francisco, de către antreprenorii români Andrei Negrău (cofondator și CEO) și Lisa Popovici (cofondator și CMO). Compania a anunțat că a obținut o finanțare de 4,7 milioane de dolari de la un grup de investitori, printre care Sierra Ventures, Parri Passu Ventures, SpaceStation Investments, Village Global, The Council și OpenSky Ventures, arată StartUpCafe.ro.
Startup-ul american al românilor a dezvoltat o platformă, bazată pe inteligență artificială, de customer service, destinată comerțului electronic. Această investiție va susține viziunea fondatorilor Siena AI de a transforma serviciile pentru clienți prin integrarea empatiei umane cu automatizarea. Siena colaborează cu zeci de branduri de comerț electronic din domenii precum frumusețe, sănătate, nutriție, băuturi sau modă. Cofondatorii au ca obiectiv să majoreze capacitatea de integrare autonomă a Siena și să extindă compania la nivel global. Compania are o echipă de 23 de persoane care lucrează remote din toată lumea și caută profesioniști în domenii precum inginerie, operațiuni, dezvoltare de produs, go-to-market.