A început în urmă cu 10 ani alături de soția sa cu 7 capre și un ha de teren. Ovidiu Korpai e azi controlor CAPRIROM pentru Bihor și are o fermă cu 419 capre și are peste 60 de ha de teren. are o livadă cu peste 1550 de meri și vrea să dacă și suc de mere pentru ca ștrotul să rămână în fermă .
<La nici 20 de minute de mers cu masina din Oradea, in localitatea Parhida, nr. 150, comuna Tamaseu se afla una din cele mai mari și moderne ferme de creștere a caprelor de lapte din RomâniaFamilia lui Korponai Ovidiu deține azi peste 400 de capre, ajutat fiind si de proiectul câștigat prin AFIR Bihor, privind Instalarea tanarului fermier, ferma utilizează tehnologii noi de mulgere dar și procesare a laptelui, reușind in felul acesta sa produca sortimente diversificate de brânzeturi gustoase, proaspete si autentice. Ovidiu este un exemplu real de bune practici in România, împreuna cu familia sa harnică, putând sa îl recomandam tuturor celor care doresc sa guste din produsele pe care le produce si comercializează>, spune șeful AFIR Bihor, Cristian Buzlea.
Ovidiu spune că pentru a ajuns la ferma de azi au fost mari sacrificii, au chibzuit și au dat valoare fiecărui lu. La început, când și-a cumpărat cele 7 capre mulți au râs, L-a încurajat soția și familia. Soția sa se trezea la 3,40 dimineața, mergea la muncă, la bandă, venea acasă, făcea mâncare, se punea la muls și mergea la muncă. Ca soi de capre a preferat unul autohton, Carpatina fiindcă este perfect adaptată la condițiile de climă, nu este pretențioasă la hrană și poate fi crescută cu succes în condiții de pășune, minimizând costurile de producție.Aceasta chiar dacă productivitatea e mai mică. Ovidiu spune că a aflat de la un om mai experimentat că diferența dintre faliment și succes o fac amănuntele, de aceea a încercat să își însusțească cât mai multe cunoștințe despre ceea ce practică.