Mezeluri, brânzeturi, murături, pălinci, vinuri, bere și dulciuri până la preparate din cărnuri de pui și, firește, preparate de porc la cea de-a zecea ediție a festivalului gastronomic „D’ale porcului” a început, sâmbătă dimineață, în parcarea centrului comercial ERA Park, acolo unde 9 echipe ale tot atâtor comune din Bihor si Ungaria , pregătesc mâncăruri tradiționale din carne de porc.11 echipe de concurenți, din Bihor, dar și din Arad, Caraș Severin, Timiș și chiar din Ungaria, inclusiv două echipe ale Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România și respectiv a Uniunii Croaților din România, plus o carmangerie faimoasă din Reșița – La Maistoru Căsap sunt înscrise în concurs.
Oferta e variată: pălinci tradiționale – de prune, gutui, cireșe, pere și altele –, vinuri, bere de la Bers Nova, grilluri de pui și de porc, murături, mezelicuri – slănină, cârnați, caltaboși, jumări, piept de porc, răcituri (cocioane), tobă și câte și mai câte –, brânzeturi, miere, dulciuri – turtă dulce, cornulețe cu magiun și cu nucă, salam de biscuiți, ciocolată de casă – cu și fără nucă, merișoare, scorțișoară, cozonaci secuiești .
concurenții se vor întrece în secțiuni deja tradiționale și ele – cei mai buni producători de pălincă, de cârnați, de caltaboși, de toros sau alte produse tradiționale -, pentru ca duminică, în cea de-a doua și ultima a evenimentului, pe scena din parcarea ERA Park acesta să continue incluzând și un atrăgător spectacol de folclor, cu artiști precum Florica Zaha și Antonela Ferche Buțiu, Ciprian Mocan, Andrei Corb și alții, acompaniați de orchestra Rapsodia Bihoreană condusă de Liviu Buțiu.
Punctul culminant al spectacolului „Bihorul petrece” îl va constiui un recital Aurel Tămaș, unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică populară și de petrecere de la noi.Evenimentul continuă și duminică.