La cererea a 21 proprietari de terenuri din Cheriu, Oșorhei, Curtea de Apel Cluj a anulat trei hotărâri ale Consiliului Județean Bihor. Hotărârea este definitivă și executorie, lucrările au început de trei luni, iar valoarea investiției este de 150 milioane lei. Inițial, Tribunalul Cluj a dat hotarâre contradictorie.
Imediat după ce s-a dat verdictul, avocatul Lucian Chisăliță a anunțat victoria: <Din practica avocațială a Cabinetului, o soluție proaspătă și muncită foarte mult:“Anulează Hotărârea Consiliului Judeţean Bihor nr. 139/10.06.2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului: „Inel Rutier Metropolitan Oradea”. Anulează Hotărârea Consiliului Județean Bihor nr. 203/18.08.2022 privind aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici actualizati și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investirii „Inel Rutier Metropolitan Oradea”, aprobat pentru finanțare prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanţate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului. Anulează Hotărârea Consiliului Județean Bihor nr. 248/22.09.2022 privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere și însușirea raportului de evaluare pentru lucrarea de utilitate publică „Inel rutier metropolitan Oradea”.Decizia nr. 1404/15.12.2023 a Curții de Apel Cluj este definitivă și executorie.Dumnezeu și Justiția au fost de partea noastră!>. Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a declarat pentru ebihoreanul că așteaptă motivarea, dar lucrarea se va face.
Inelul rutier metropolitan urma să aibă o lungime de 17 kilometri, prevăzut fiind cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor trebuia realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.
Inițiat în 2021, proiectul a fost contestat un an mai târziu de un grup de localnici din Cheriu, susținuți de reprezentanți ai PSD Bihor. Au fost proteste împotriva proiectului, oamenii au ceru ca șoseaua să nu traverseze o parte din terenurile agricole pe care le dețin în acest sat.
Toate reacţiile:
58Darius Marcu, Flavius Bunoiu şi alţi 56
20 comentarii
2 distribuiri
Î