Noua conducere a Turism Felix SA, unul dintre cei mai mari operatori balneo din România, cu hoteluri și aquapark-uri în portofoliu, deținut de fondul de investiții Transilvania Investments, pregătește o strategie în care balnearul să poată funcționa 12 luni pe an, fără să aibă sezonalitate, urmând să fie analizate atât posibile francizări și afilieri, cât și varianta de a extinde prezența companiei pe piețele externe, scrie profit.ro, site care a obținut în exclusivitate un interviu cu cei care vor conduce societatea.
Răzvan Pîrjol, ca director general, și Alina Chefneux, ca director general adjunct vor face echipă la conducerea SCT din primăvară.
Conform aspeninstitute.ro, Emil-Răzvan Pîrjol este Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Cu o experiență de peste 25 de ani în industria ospitalității și turismului, coordonând domeniile: Comerț Exterior și Turism.
Totul a început în anul 1994, atunci când a obținut licența în turism la Glion Institute of Higher Education din Elveția, una dintre instituțiile de învătământ superior care se clasează pe podiumul mondial în domeniul managementului hotelier și turismului. Datorită reușitelor sale din timpul studenției, a obținut un post în cadrul universității pe care a absolvit-o, la departamentului Marketing&Communications. După doar doi ani de la debutul în activitate, în anul 1997, a promovat ocupând funcția de Director Recruitment & Admissions EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). În anul 1998 a fost numit Secretar General la Glion Alumni Association (AAG), asociație formată din 10.000 de membri cu posturi cheie în industria internațională a ospitalității și turismului, unde a avut ca principale atribuții gestiunea resprezentanței, protocolul, dar și organizarea de evenimente și recepții. Patru ani mai târziu, în anul 2002, a ocupat funcția de Director Regional Marketing EMEA, HIHE și Les Roches.
Cariera sa în plină ascensiune i-a adus în anul 2004 postul de Director Student Services & Operations la Glion Institute of Higher Education, având responsabilități de management operațional. În același an a început activitatea antreprenorială, prin achiziția unui hotel din Nordul Italiei. Tot în anul 2004 a fondat compania de consultanță, Leading Choice – The Global Hospitality Counsellors, a cărui administrator a fost până la sfârșitul lunii decembrie 2019. Compania activează în domeniul managementului din industria ospitalității, consilierii educaționale, dar șiîn managementului educațional și dezvoltarea oportunităților legate de turism, deservind companii din Elveția, S.U.A., Italia și România.
Din ianuarie 2008 până în iulie 2012 a ocupat funcția de CEO și Director General THR – Consulting Group, principalul furnizor autorizat de pregătire profesională din turism și industria ospitalității din România. O lună mai târziu, în august 2012, a fost numit Consilier Personal al Ministrului în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. În cadrul MDRT a monitorizat operațional activitatea de turism și a coordonat Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Turism. În același an și-a început activitatea ca Director General al Companiei de Investiții pentru Turism.
În 2014 a fost ales de către membrii fondatori Președinte al Asociației de Promovare și Dezvoltare a Turismului din București, fiind reprezentantul Asociației Internaționale a Specialiștilor din Turism (SKAL International), alături de Primăria Municipiului București, TAROM, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTTR), Asociația Patronală a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Organizația Patronață a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) și Salonul Imobiliar București (SIB).
Hotelul Palatul Suter 5*, primul boutique hotel de lux din România, a fost următorul pas în carieră. Timp de un an, începând din 2018, a ocupat funcția de Președinte CA & Director General al acestuia, cu un mandat de preopening și opening. Din luna iunie 2019 a devenit Head of Hospitality Department NIRO Investment Group, având ca principală activitate reprezentarea acționarului în construcția, amenajarea, deschiderea și relația cu operatorii Grupul Corinthia pentru Grand Hotel du Boulevard și Grupul Accor pentru deschiderea unui Swissôtel, ambele în București.
La sfârșitul anului 2019, în luna decembrie, a fost numit Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, fiind responsabil de Comerț Exterior și Turism.
Printre premiile și distincțiile care definesc activitatea și profesionalismul se numără: Best Initiative in Hospitality Education (Trend Hospitality Romania Award 2008), The Best Tourism Training Program (ANAT Award 2009), trofeul Splendens (FIJET Romania 2010), Personalitatea Industriei Ospitalității (HRB Romania Award 2011). Totodată, a ocupat postul de Visiting Professor în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), la catedra de turism, secția în limba engleză și a predat un curs comun cu École hôtelière de Lausanne. Demn de menționat este și faptul că între anii 2011-2017 a ocupat funcția de președinte al SKAL International Romania. În prezent, este și vicepreședinte al Glion Alumni Association (AAG).
Alina Chefneux a fost Hotel Director la Carnival Corporation, cu sediul în Miami.
„Ideea este că dorim cumva să dinamizăm activitatea. O parte din hoteluri sunt în conservare, o parte din hoteluri sunt absolut funcționale și cu anumite renovări relativ recente. Și, în funcție de ce vom găsi și cum vom înțelege piața și posibilitățile pieței, eu cred că balnearul este un turism care poate funcționa 12 luni pe an și n-ar trebui să aibă sezonalitate. Cred că balnearul nu trebuie să fie doar paleativ sau legat de anumite afecțiuni care fac parte din tratamentele balneare, ci care poate fi și wellness și prevenție”, spune, pentru Profit.ro, Răzvan Pîrjol.Integral pe :