<Filmul este important pentru noi, pentru marghiteni, pentru că o parte din actorii în rolurile secundare sunt cetățeni din Marghita și totodată printre producători se află și marghiteanul nostru Faur Claudiu În sală vor fi prezenți și actorul Horea Fedorca care îl joacă pe Avram Iancu când era mai tânăr și Damian Oancea, varianta matură. Haideți cu toții la film, e un film foarte frumos, important pentru noi ca popor și în care ne regăsim și noi ca și comunitate. Duminică, ora 18, la Casa de Cultură>, e îndemnul primarului Marcel Sas Emil Adăscăliții. Aflat acum ]n pozi’ia de promotor al filmului, anul trecut primarul a fost acuzat de preotul-regizor Ciprian Mega că îi împiedică pe localnici să vadă <21 de rubini>
https://www.facebook.com/watch/?v=690995556553912.
Producător al docu-dramei alături de Alin Pancă și Văru Săndel, Iulius Claudiu Faur este președinte al companiei bihoreane Stilo Evora din Marghita, firmă aflată în topul furnizorilor de servicii în managementul deșeurilor pe piața din România, cu extindere pe piața internațională spune că viziunea sa e aceea că: <Cred în forța organizației noastre pentru a depăși problemele de concentrare în direcțiile importante, hotărâre și asumare a deciziilor îndrăznețe. Suntem parte a unei prosperități colective, de durată și participăm la construirea acesteia. Nu suntem o simplă entitate economică, suntem parte a societății și vrem să aducem o contribuție considerabilă la tot ce ne înconjoară>.
Conform sinopsis-ului filmului:
1848 – În plină revoluție în Transilvania, moții răspund chemării lui Avram Iancu de a apăra Munții Apuseni, care se transformă într-o fortăreață. Legiunile de români resping atacurile armatei răsculaților maghiari. Deși slab echipați și fără o pregătire militară sistematizată, românii sunt dispuși la sacrificiu, însuflețiți de personalitatea lui Avram Iancu, avocatul devenit Crăișorul Munților.