USR lansează Pactul Verde pentru Oradea! <Dacă vrei un oraș mai verde în care copacii se plantează în realitate și spațiile verzi se extind nu doar pe hârtie, semnează Pactul verde pentru Oradea inițiat de USR!
Ce s-a întâmplat cu micro-pădurea din Cartierul Tineretului este un simbol al administrației PNL a Oradiei: copacii s-au uscat și au fost îndepărtați cu buldozerul.
Noi ne angajăm că, odată ce intrăm în Consiliul Local, vom lupta împotriva distrugerii spațiilor verzi și a copacilor maturi și sănătoși care curăță aerul de particule toxice și oferă acces la natură în cartierele de blocuri ale Oradiei, pentru toți orădenii, indiferent de vârstă.
Semnează Pactul verde pentru Oradea! https://petition.qomon.org/vrem-oradea-verde-ca-odinioara/>, e mesajul USR Oradea.
Semnați Pactul Verde pentru Oradea!
Acest pact este un contract între USR și orădeni că după intrarea în Consiliul Local vom lupta pentru proiectele din acest pact.
Oradea este terenul de luptă între urbanizare și necesitatea de a menține și extinde spațiile verzi.
USR nu contestă funcționalitatea unor pasaje sau spații publice proaspăt reabilitate. Vrem doar ca Primăria Oradea să-și respecte proiectele, să protejeze spațiile verzi și să le extindă și să păstreze arborii maturi. Toate acestea pentru sănătatea locuitorilor, fizică și emoțională, și prevenirea riscurilor de fenomene meteo extreme.
Am reușit să salvăm de la distrugere micro-pădurea din Cartierul Nufărului 1 pentru că locuitorii din cartier s-au mobilizat. Dacă vreți un oraș mai verde, trebuie să vă mobilizați și voi, așa cum au făcut orădenii din Cartierul Nufăru.
Votați USR pentru ca Pactul verde pentru Oradea să devină realitate.
Recent Primăria a făcut publice randări cu parcuri reabilitate, care arată frumos pe hârtie. Doar că, până acum, proiectele nu au fost respectate, iar spațiile verzi prevăzute în proiecte nu există și în realitate.
5 Principii pentru urbanizare responsabilă susținute de USR Oradea
1.Nicio nouă dezvoltare nu trebuie să șteargă spațiile verzi sau să distrugă copacii maturi și sănătoși.
2.Nu există frumusețe în excludere. Atunci când planificăm, construim și dezvoltăm spațiul construit ne gândim la accesul la acestea pentru toți locuitorii Oradiei, cu nevoile lor. Și orădenii in cărucior și cei cu baston și cei cu dizabilități trebuie să aibă acces la aceste spații.
3.Înverzim spațiile neutilizate sau subutilizate și transformăm spațiul public într-unul verde, cu funcțiuni multiple astfel încât să petrecem timpul liber afară, fără costuri
4.Reabilitam si refolosim structurile construite existente și după aceea construim ceva nou.
5.Când se procură materiale pentru construcție, cele locale și regenerabile vin pe primul loc.
Ce a făcut USR pentru protejarea spațiilor verzi?
USR a depus o lege pentru înființarea unui DNA al pădurilor. Cei care se îmbăgățesc din afaceri cu lemn au făcut lobby la majoritatea PSD&PNL pentru RESPINGEREA propunerii noastre.
USR a introdus în PNRR un miliard de euro pentru păduri. 800 de milioane de euro pentru cel mai mare program de împăduriri din istoria României: 55.000 de hectare de pădure nouă și 200 de milioane de euro pentru digitalizarea sistemelor de supraveghere și control pentru a combate furtul de lemn.