Oradea, 14 martie 2024 – Evenimentul “Valorile Familiei într-o lume Tehnologizată”, organizat de către senator Arina Moș, președinte OFL Bihor și de către consilier local, Camelia Dulca, președinte OFL Oradea în sala mare a Primăriei municipiului Oradea, a fost un eveniment important pentru comunitatea noastră, aducând în prim-plan o dezbatere esențială despre familie, valorile unei familii și în special despre această generație de copii uitați parcă prea mult în fața calculatoarelor și a telefoanelor mobile.
Evenimentul a fost onorat de prezența domnului Inspector Școlar General, Horea Abrudan, a doamnei director a Direcției de Asistență Socială Oradea, Anca Grama și a unui public diversificat de peste 170 de persoane, incluzând medici de familie, psihologi, directori și coordonatori de grădinițe și creșe, cadre didactice, ONG-uri și părinți dornici să învețe informații utile cu privire la acest subiect.
Dezbaterea inițiată de doamna psiholog Simona Hinț, a reușit să atragă atenția asupra aspectelor fundamentale legate de rolul familiei într-o eră dominată de tehnologie și schimbări sociale rapide. Participanții au avut ocazia șă interacționeze și să exploreze provocările și oportunitățile pe care le presupune această realitate în continuă evoluție.
“Această dezbatere s-a născut din dorința de a sublinia importanța valorilor familiei în contextul unei lumi tehnologizate, importanța timpului de calitate pe care îl acordăm copiilor noștri! Copiii de cele mai multe ori fac ce văd în casă însă mediul exterior, anturajul îi poate îndepărta de valorile în care au crescut! Dezbaterea sinceră a celor prezenți a oferit o platformă valoroasă pentru schimbul de cunoștințe și experiențe între profesioniști și părinți, contribuind astfel la consolidarea relațiilor și la creșterea nivelului de conștientizare în comunitatea noastră a pericolelor de dincolo de ecrane “, a declarat Arina Moș, senator de Bihor.
Prin intermediul discuțiilor și schimbului de idei, s-au evidențiat aspecte esențiale legate de comunicare în cadrul familiei, gestionarea timpului petrecut în mediul online, promovarea valorilor morale și emoționale și adaptarea la provocările și riscurile tehnologiei în ceea ce privește dezvoltarea copiilor.