Teodor Oprea are 22 de ani a performat la școală (a terminat Școala Generală Oltea Doamna cu media 9,70 și CN Emanuil Gojdu cu 9,60), dar și în sport: a făcut opt ani de baschet, de doi ani și jumătate face atletism și de 6 luni este componentul echipei STEAUA București (e singurul atlet băiat la probele de sprint).
În ultimii ani însă a suferit trei fisuri la menisc și după primele două s-a recuperat prin programe de fiziokinetoterapie și gimnastică medicală, dar după al treilea accident nu a mai putut nici măcar să umble și cariera sportivă îi era în pericol.
Un tânăr atlet orădean, sportiv de performanță, a reușit să câștige titlul de campion național la atletism, după ce a beneficiat de o intervenție chirurgicală minim-invazivă, printr-o tehnică ultramodernă, în cadrul Centrului Integrat de Ortopedie-Traumatologie al Spitalului Pelican
Theodor Oprea a suferit trei traumatisme grave la un menisc și cariera lui sportivă era în pericol. Atletul în vârstă de 22 de ani a apelat la dr. Gabor Sorin, medic primar ortoped, cu vastă activitate în clinici de profil cu renume din Franța.
După performanța remarcabilă, Theo ne-a mărturisit că îl consideră pe domnul doctor Gabor Sorin un erou, iar motto-ul după care se ghidează este muncă, vizualizare și credință.
Acum sportivul se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles. Antrenorul său Bogdan Lungu l-a adus la Oradea, la medicul primar Ortopedie-Traumatologie Sorin Gabor.
Diagnosticul pus pentru leziunile grave suferite la meniscul genunchiului stâng ar fi fost în măsură să demoralizeze orice sportiv. Însă curajul, entuziasmul și profesionalismul dr. GABOR SORIN, i-au dat încredere totală tânărului.
“Pacientul a suferit leziune gravă de menisc extern subluxantă, în langhetă, de corn posterior în totalitate și clivaj orizontal al părții medii meniscale externe. Am efectuat sutura de menisc extern, corn posterior, cu 2 ancore (prin tehnică în lasou) și partea medială, pentru ruptura veche în toartă de coș, ruptă după al doilea traumatism.Procedura intervențională a fost minim-invazivă (laparoscopică), tehnica de sutură în lasou fiind ceea mai nouă și mai fiabilă (AOSS USA).Așadar am ales tehnica chirurgicală de sutură a leziunilor complexe de menisc, pentru Theo Oprea, la care se adaugă protocolul francez de recuperare ameliorată, accelerată după chirurgia osteo-articulară, propus și practicat de mine în acest caz, după informarea consimțită a pacientului, despre beneficiile, riscurile și eventualele complicații ale acestui tip de intervenție chirurgicală, cu asumarea comună, pe baza unor scoruri de evaluare, pre și post-operatorie”, a spus dr. Sorin Gabor.
În ziua externării, Theo a mers direct la antrenament iar la doar două săptămâni după intervenția chirurgicală, cu plasturi de protecție pe genunchiul stâng operat, sportivul a efectuat deja alergări în parc. Apoi s-a antrenat la Oradea, Cluj, București. Ulterior a părăsit țara fiindcă nu beneficia de condiții pentru antrenament de performanță și nimeni, în afara antrenorului său LUNGU BOGDAN nu credea în el. Tânărul s-a antrenat în Franța, apoi în Portugalia.
În aprilie 2023 a revenit în țară și acum, de câteva săptămâni, a câștigat CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ATLETISM, sub îndrumarea domnului antrenor colonel BARBU AUGUSTIN RONO.
“MUNCĂ, VIZUALIZARE ȘI CREDINȚĂ – acesta e motto-ul meu. Știți, genunchiul stâng mi-a fost zob după cele trei traumatisme. Am fost naiv și bine am făcut. Nu m-am demoralizat, nu mi-a fost frică. Doar câteva momente de îndoială am avut în noaptea de după operație. Mi-a trecut însă rapid. Am crezut în medicul meu, dr. GABOR SORIN, care mi-a spus că mă poate vindeca în așa fel să pot concura și am crezut în antrenorul meu, care mi-a spus că în două săptămâni după operație voi alerga. Și așa a și fost.
Condițiile sunt impecabile. Personalul medical m-a primit cu căldură, e foarte înțelegător. Aveam anumite păreri despre spitalele din România, dar aici mi s-au năruit toate miturile referitoare la spitalele din țară. Iar medicul meu, dr. GABOR SORIN, este un erou și îl recomand oricui cu toată încrederea pentru experiența vastă, pentru calitatea umană și pentru curaj fiindcă niciun medic nu și-a asumat să mă opereze în așa fel încât să pot performa ulterior în sport”, a spus campionul național la atletism Theodor Oprea.