George Haber și-a prezentat proiectul la CuriosITy Summit 2024, evenimentul organizat de George Buhnici la București în urmă cu câteva zile. Cel mai nou proiect ZenAIOS promite că putem obține rezultate de sănătate mai bune cu ajutorul inteligenței artificiale.George Haber cu cel mai nou proiect al său, ZenAIOS, introduce inteligența artificială într-un loc unde va ajuta la salvarea de vieți, spune George Buhnici.
<George Haber traieste in inima tehnologiei si este acolo inca de la inceputuri, de pe vremea cand video-ul pe internet era doar un vis.A scris istorie in Silicon Valley si este unul din pionierii DVD-ului creand algoritmul pentru rularea de filme, dar si placile grafice pentru primele console de jocuri. Este unul din oamenii care a contribuit major la avansul tehnologic si l-a simtit pe propria lui piele, la fiecare salt in viitor.George Haber este cel care ne-a spus acum 10 ani ca viziunea in care inteligenta artificiala va fi la fel de buna ca cea umana.Vine sa ne prezinte la CuriosITy Summit, in premiera, cel mai recent proiect al sau care introduce inteligenta artificiala intr-un loc unde va ajuta la salvarea de vieti chiar de ACUM>, se arat[ ]n prezentarea f[cut[ or[deanului pe site-ul evenimentului.
Ediția a doua CuriosITy Summit a adus pe scenă oameni din domeniile unde se face performanță și de unde vine schimbarea. Oameni care transformă lumea acum și mâine, spune George Buhnici, organizatorul CuriosITy Summit 2024.
<Salut! Sunt ajutorul tău AI pentru pacienți! Gata să vă ajut cu informații medicale și programări.
Dacă aveți întrebări sau doriți să oferiți feedback, vă rog nu ezitați. Contribuția dumneavoastră este valoroasă pe măsură ce lucrăm împreună în călătoria dumneavoastră de sănătate>, spune AI în conversația cu pacientul care accesează ZenAIOS
<A.I., or not A.I.?ZenAIOS introduce inteligența artificială într-un loc unde va ajuta la salvarea de vieți. În acest moment este folosit într-un spital din Oradea.
“Sistemul de sănătate ar trebui să coste de 10 ori mai puțin și să fie de 100 de ori mai bun”, spune George Haber. ZenAIOS conectează baza de date a spitalului, cu medicii, managerii, autoritățile și pacienții. Dar asta nu-i tot. Conectează, triază și optimizează resursele.
” România are acum șansa să devină un lider global, modial, fiindcă este un nou ecosistem în care nimeni nu are avantaj față de ceea ce avem noi în România. Putem aduce România pe locul 1 în implementare de A.I. pentru sănătate și lucruri legate de medical plus A.I.”, spune George Haber, anteprenor în tehnologie>, conform alephtv.ro Nu a fost singurul proiect prezentat de or[dean.
Proiectul lui George Haber, alături de Ștefan Amadu și Grigore Șerban, cercetători la Academia Tehnică Militară, a tinut, de-asemenea capul de afi; al evenimentului.
Marius Drăgoi, AS. DC. Inginer, la Universitatea de Științe și Tehnologie UPB, a prezentat întregul sistem protetic.Care sunt componentele? Proteza, propriu-zisă a membrului inferior, o cască neuronală și echipamentul hardware necesar pentru control.Cum funcționează? Cu puterea gândului.Proteza a fost proiectată 3D și necesită calibrare constantă. Este o metodă non-invazivă de utilizare a gândului, spune Marius Drăgoi, asistent inginer universitar la UPB, conform site-ului evenimentului.
“Casca neuronală dedicată captează activitatea electrică generată de către creier, iar hardware-ul încapsulat în cască convertește semnalul într-un semnal digital, aplifică semnalul și elimină zgomotul din acesta. Ulterior semnalul este trimis către computer, care la rândul său, convertește semnalul într-o comandă specifică”, spune Marius Drăgoi.Prețul căștii este de 400 de dolari.