O zi de distracție creativă și educativă pentru toată familia pe maulul lacului Șauaieu în perioada 31 mai – 2 iunie. Participanții vor avea parte și de PET Raft Race, dar și de jocuri de societate pictură, desen, design decor, design vestimentar, mapping video, pictura pe faţă, teatru impro, muzica (DJ Set, Vinyl Set, Live Act Impro, Live Set, Jam Session, cerc de tobe africane) meşteşugurile, modelaj baloane, acadele, lumânărit, arta şi meşteşugul berii, împletituri şi îngrijirea părului, raseu de biciclete, cursă de alergare, cursă pe lac, yoga, drumeţii, jocuri cu mingea, badmington, hidrobiciclete, bărcuţe, caiac, paddling şi pescuit.
Înpoveste – loc de cotitură intre natură și artă este un festival unic în care organizatorii invită participanți din mai multe comunități (de la publicul larg la artiști, de la producători locali la membrii din asociații sportive) să-și spună povestea într-un cadru prietenos.
Echipa Bers Nova își invită comunitatea să participe la acest eveniment unde vom fi prezenți cu BEREmorca de vineri până duminică pentru a putea savura la draft berile favorite din gama Vulturar – Bere de Oradea Mare!
<Pe lângă prezența BEREmorcii, ne vom spune povestea prezentând în premieră absolută arta și mestesugul berii pe malul unui lac!
Și nu în ultimul rând, ca parte importantă din povestea noastră ne vom arăta grija pentru natură și pentru educația copiilor noștri printr-o activitate inedită care îmbină joaca și creativitatea, educația ecologică cu cultura competițională și fair-play, duminică, a treia zi de festival.
Este vorba despre o cursă pe lac cu ambarcațiuni confecționate din materiale reciclabile, la fața locului într-un cadru organizat pe echipe>, anunță organizatorii.
Familiile cu copii (și nu numai) sunt invitate să participe la PET Raft Race, competiție complexă care se constituie din trei componente importante pentru dezvoltarea copiilor noștri în adulți reponsabili: colectarea de materiale reciclabile (peturi, ambalaje diverse, funii, sfoară, paleți, etc) apoi construirea structurilor flotante și în cele din urmă navigarea cu aceste structuri într-o cursă pe lac.
Reciclarea și consumul responsabil se învață de la o vârstă fragedă așa că am hotărât să organizăm această activitate cu următoarele idei în minte:
1. Dezvoltarea unei gândiri creative și inovatoare: construirea unei plute (raft) din peturi sau alte recipiente din plastic (butoaie, canistre) e o provocare prin folosirea materialelor reciclate disponibile pentru a obține o structură plutitoare.
2. Promovarea responsabilității environmentale: folosirea de peturi reciclate pentru a construi plutele îi învață pe copii importanța reciclării și reducerii deșeurilor ceea ce duce la responsabilizarea lor in direcția conservării mediului înconjurător.
3. Dezvoltarea spiritului de echipă și promovarea colaborării intre coechipieri: copiii învață să lucreze împreună, să împărtășească idei, să rezolve conflicte, poate să își aleagă un lider etc.
4. Întărirea increderii în forțele proprii și perseverență: participarea în orice tip de competiție e o provocare pentru copii. Ei trebuie să-și depășească limitele, să-și învingă temerile și să aibă încredere în abilitățile lor. În cazul în care apar situații neprevăzute copiii vor învăța că perseverenta îi poate duce spre succes și că renunțarea nu este premiată.
5. Promovarea competitivității sănătoase: o cursă poate fi cea mai amuzantă formă de competiție dacă echipele înțeleg spiritul fair-play și apreciază succesul celorlalți și acceptă cu demnitate înfrângerea.
Echipele câștigătoare vor primi premii simbolice cu puternică semnificație pentru această activitate