În cadrul Spitalului Pelican se desfășoară un program de cercetare în vederea introducerii în Europa a unui medicament folosit pentru tratamentul pacienților cu scleroză multiplă recurent-remisivă. Pacienții beneficiază de tratament gratuit timp de un an, cu posibilitatea de prelungire a perioadei de tratament, de asemenea, beneficiază de analize de laborator și examinări RMN gratuite”.
cleroza multiplă este cea mai frecventă boală invalidantă non-traumatică care afectează adulții tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani.
În cazul sclerozei multiple, sistemul imunitar atacă învelișul protector (mielina) care acoperă fibrele nervoase și provoacă probleme de comunicare între creier și restul corpului. În cele din urmă, boala poate provoca leziuni permanente sau deteriorarea permanentă a fibrelor nervoase.
Dr. Cristina Bronț, medic specialist Neurologie: “Odată stabilit diagnosticul de scleroză multiplă, se inițiază o terapie imunomodulatoare / imunosupresoare , care este un tratament dovedit științific prin studii clinice că poate modifica în sens benefic evoluția bolii.
În ciuda instituirii tratamentului pentru scleroza multiplă, pusee ale acestei boli pot apărea, astfel că este necesară colaborarea strânsă cu medicul neurolog, pentru o intervenție terapeutică cât mai promptă.