Cea mai bine poziționată școală din bihor în acest clasament e CN Mihai Eminescu din Oradea. Ocupă locul VIII cu 186 de puncte. Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1 Oradea a obținut 183 puncte și e pe locul 15. CN Octavian Goga Marghita e pe poziția 37 cu 172 puncte. Scoala Oltea Doamna e poziția 61 cu 163 puncte. Pe locul 93 e Școala Gimnazială nr 1 din Roșia cu 154 puncte .
<Suntem recunoscători și împărtășim bucuria noastră CNME se află printre laureații CONCURSULUI “ȘCOALĂ EUROPEANĂ “-ediția 2024 Competiția se adresează școlilor care au fost si sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.Sunt evaluate calitatea și coerența managementului școlii reflectat în documentele manageriale, precum și impactul pe care activitățile derulate in cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.CNME – 186 puncte, al VIII-lea punctaj în ierarhia națională și cel mai mare pentru o școală din Bihor.O frumoasă încununare a muncii noastre din ultimii ani de valorificare a oportunităților pe care proiectele europene de formare le deschid elevilor și profesorilor.# tradiție, performanță, dezvoltare.# echipa, seriozitate, creativitate# inovație,solidaritate , interes, motivațieMulțumim tuturor celor care au fost implicați, ne-au susținut și încurajat>, a spus profesorul Livia Muntean, directorul CN Mihai eminescu imediat după aflarea rezultatelor.
Rezultatele finale de la concursul național pentru obținerea certificatului „Școala Europeană” au fost publicate de Ministerul Educației vineri, 19 iulie. 104 școli sunt câștigătoare și 20 nu s-au calificat pentru acest titlu, conform documentelor publicate de instituție.
- Competiția națională „Școală Europeană” 2024 a fost aflată la a XIX-a ediție (cu o întrerupere de doi ani provocată de pandemia de Covid-19).
- Evaluarea candidaturilor s-a făcut pe 27-31 mai, când peste 30 de inspectori școlari din toată țara au mers la Oradea pentru 7 zile pentru a evalua proiectele depuse de școli. Inspectorii au mers în „sejur” pentru a analiza personal documentele sau stickurile de memorie trimise prin poștă de școli, în același mod de evaluare ca la prima ediție de acum două decenii.
„La ediţia din acest an s-au înscris 134 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 38 de județe și din municipiul București. Dintre acestea, primele 104 primesc certificatul și trofeul «Școală Europeană»”, transmite Ministerul Educației.
104 unități de învățământ preuniversitar primesc titlul de „Școală Europeană” în urma competiției din acest an!
Aflată la a XIX-a ediție, această competiție națională încurajează și motivează participarea școlilor din România la programele europene precum Socrates 1997 – 2006, Lifelong Learning 2007 – 2013, Erasmus+ 2014 – 2020 și Erasmus+ 2021 – 2027 și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației.La cele 19 ediții de până acum au participat 2.574 de unități de învățământ din toate județele țării, iar 1.161 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”.
11 | A17 | Bihor | Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea | Str. Episcop Roman Ciorogariu, nr.18, Oradea | 186 |
Evaluarea candidaturilor s-a realizat după următoarele criterii:
- coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare
- integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene în programul curent al şcolii
- performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor
- asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație
- continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe europene
- strategie şi modalităţi de implementare și evaluare
- strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor)
- dezvoltarea dimensiunii europene a educației și integrarea valorilor europene în cultura organizațională a unității de învățământ prin activitățile de cooperare europeană
- calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale pentru perioada 2021 – 2024, formularul de candidatură și portofoliul ilustrativ