Încă din primul an de la fondare au avut contacte comerciale cu parteneri din România, dintre marile lanțuri de retail, dar și pe plan internațional, cu diverse companii din Italia, Ungaria, Slovenia și Austria.
Înființată în 2015 de Dumitru Teodor Gal, în Beiuș, ferma Divingarden produce fructe de pădure pe o suprafață de 19 hectare. Motivația din spatele acestei afaceri este dublă: satisfacerea cererii crescute pentru fructe de înaltă calitate și promovarea sustenabilității prin practici agricole prietenoase cu mediul, scrie modernbuyer.ro. 1 hectar coacăze, de pe care obțin o producție de aproximativ 20 de tone, căpșune pe o suprafață de 3 hectare, iar producția anuală este de aproximativ 100 de tone, zmeură 3 hectare, cu o producție totală de aproximativ 30 de tone, 10 hectare afine, producția anuală atinge aproximativ 150 de tone, mure, pe2 hectare, de pe care recoltează în jur de 45 de tone.Echipamentele de sortare și de ambalare, plus una dintre cele mai moderne linii din Europa. Această linie este dotată cu cântare avansate și coduri QR pentru fiecare lucrător, ceea ce asigură o gestionare precisă și eficientă a produselor, două tuneluri de ionizare a fructelor, care contribuie la îmbunătățirea calității produselor. Sunt doar câteva dintre investițiile realizate de Dumitru Teodor Gal, care anunță că <suntem în discuții pentru deschiderea unei fabrici de dulceață și sucuri proaspete și naturale pentru valorificarea producției.Obiectivul nostru este să creștem organic cu 30%-50% pe an și să devenim cel mai important furnizor de fructe de pădure din Europa. Pentru 2024 ne-am mai propus să semnăm noi contracte comerciale, să formăm parteneriate strategice cu distribuitorii și retailerii pentru a extinde acoperirea pe piață și pentru a facilita accesul la produsele noastre.>
Investițiile totale, de 6.000.000 de euro, majoritatea în depozite, linii de sortare și ambalare, și flota auto au permis dezvoltarea rapidă a firmei. În prezent, Divingarden livrează anual aproximativ 2.200 de tone de fructe de pădure către câteva mari lanțuri de retail din România, dar și la export. Planurile de viitor includ extinderea suprafeței de culturi, introducerea de noi soiuri, obținerea certificării ecologice și dezvoltarea infrastructurii logistice, toate acestea fiind dublate de o dedicare profundă față de valorile creștine. Obiectivul Divingarden pentru 2024 este atingerea unei cifre de afaceri de 40 de milioane de euro și consolidarea poziției pe piața europeană.Integral:
Pe aceeasi tema: