”A fost pură pasiune pentru mine, am 48 de ani, am crescut cu filme western, cu cowboy și indieni. Deși nu am fost niciodată în SUA, am adus America la Cluj.Construcțiile sunt din lemn și sunt făcute de mâna mea, după proiectele mele, sursa de inspirație fiind filmele western.
foto: cluj24/clujcapitala
La un moment dat am ajuns să nu mai urmăresc acțiunea din film, ci urmăream construcțiile, ce au pe pereți, ce mobilier. Am recreat un orășel tipic Vestului Sălbatic din anul 1872, dar se apropie și de anii 1900”, a spus Daniel Manolescu, fondatorul orășelului pentru cluj24.
Un clujean a construit la marginea municipiului Cluj-Napoca, pe Valea Fânațelor, un orășel de poveste, desprins parcă din Vestul Sălbatic american, care include toate clădirile de lemn tipice acelei perioade. Muzeul, unic în România, îi face pe cei care îi trec pragul să trăiască atmosfera acelor ani și să descopere detalii inedite chiar de la șeriful orașului Clyde Town, interpretat de Daniel Manolescu.
Unic în România, oraselul are clădiri tipice de lemn, ca într-un veritabil film western, de la un Saloon, unde cowboy-ii își beau paharul cu whisky, la magazinul General Store, Bancă, Biserică, Fierărie sau Biroul șerifului, toate cu denumiri în limba engleză.Clyde Town se întinde pe o suprafață de 3.000 de mp, la 5 km de Auchan-ul din Iris, orășelul având regim de muzeu, cu program de vizitare, miercuri și joi pentru grupuri organizate și de vineri până duminică pentru publicul larg.
A investit, până acum, o sumă de peste 300.000 de euro
Daniel Manolescu, omul care a construit orășelul de la zero, a declarat pentru Cluj24 cum a dezvoltat acest proiect în care s-a investit, până acum, o sumă de peste 300.000 de euro.
Îmbrăcat în ținută de cowboy, cu pălărie, încins cu o curea și pistol și având o stea aurie de șerif în piept, acesta povestește cum a plecat din România în străinătate în anul 2000.”Am lucrat în Anglia și Irlanda și m-am întors la Cluj după 13 ani. Am realizat primul Barber-Shop din oraș, pe strada Fabricii, după un concept inspirat din anii 1950-1960.
Am lucrat ca frizer 11 ani, după care am vândut afacerea, pentru că mă plafonasem, și am investit toți banii, inclusiv cei agonisiți, în Clyde Town. La 44 de ani aveam nevoie de o provocare.
Am cumpărat terenul și m-am apucat de ridicarea orășelului.