Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și Parchetul de pe lângă Tribunalul București trebuie să-i plătească unui procuror 10.800 de euro, cu titlu de daune morale pentru încălcarea dispozițiilor legale privitoare la condițiile de muncă ce trebuie asigurate personalului angajat, a anunțat ziare.com. Daunele sunt acordate pentru perioada 14 decembrie 2015 – 16 iulie 2019, timp în care magistratul a împărțit un birou cu alți 11 procurori.
În plus, în decizia definitivă dată pe 9 iunie, Curtea de Apel București a stabilit ca procurorul să primească ”300 euro/lună în echivalentul în lei la cursul BNR la data plăţii cu acelaşi titlu, începând cu data de 17.07.2019 şi până la data asigurării efective a condiţiilor de muncă conforme cu normativele prevăzute de reglementările în vigoare”.
În primă instanță, Tribunalul București a admis excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi, în consecinţă, a respins ”cererea formulată împotriva acestui pârât ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă”. Curtea de Apel a desființat în parte hotărârea primei instanțe și a decis ca ambii pârâți – PÎCCJ și Parchetul de pe lângă Tribunalul București – să achite sumele stabilite ca prejudiciu moral.
Potrivit ziare.com, reclamantul din acest caz este un procuror de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 – Compartimentul Judiciar care își exercită meseria în biroul 209 din incinta Judecătoriei Sectorului 4. Magistratul își împarte biroul de 20 de metri pătrați cu alți 11 procurori.