Acesta e explicat că bugetul de 1,8 milioane euro nu există, că se bazează pe aproximativ 800.000 euro de la CJ Bihor și Primăria Oradea și că nu au vreun obiectiv de performanţă în Liga 2. Obiectivul este menţinerea, consolidarea lotului şi a bugetului.
Stelian Farcău, directorul sportiv al clubului FC Bihor, a vorbot ieri într-o conferință de presă despre bugetul estimat la aproximativ 1,8 milioane de euro. Un buget, pe care atunci când l-au auzit inițial, suporterii lui FC Bihor s-au gândit că anul acesta se dorește promovarea în prima ligă.
„Lumea vorbeşte despre bugetul de 1 800 000 de euro, ca şi cum noi i-am avea. Cum i-am avea în buzunar, îi scoatem din buzunar şi îi cheltuim pe ce vrem noi. Nu-i adevărat. N-am dat niciun ban încă pe vreun jucător şi primim 642 800 de euro de la Primărie şi 200 000 de euro de la Consiliul Judeţean. Pe banii aceştia ne putem baza, dar gândiţi-vă că banii aceştia înseamnă competiţia în Academie, competiţia echipei de seniori. Avem 21 de meciuri numai în sezonul regular, iar ceilaţi un milion de euro noi încă nu-i avem, noi ne-am propus acest buget, dar noi încă nu-i avem, noi trebuie să-i strângem meci cu meci, pas cu pas…n momentul în care noi vom vorbi întotdeauna de o echipă sportivă FC Bihor, vom fi falimentari la fiecare final de an, atât noi, cât şi susţinătorii noştri. Noi vorbim aici despre construcţia unei comunităţi a FC Bihor. Toate cluburile cu tradiţie care au rezistat în fotbalul din România au avut o comunitate în spate…Noi nu avem tradiţie în performanţă la FC Bihor, nu am avut niciodată. Cel mai bun rezultat al lui FC Bihor din istoria participării în campionatele naţionale a fost un loc 4 sau 5 într-un tur de campionat (n..r. – în anul 1989) şi apoi aproape am retrogradat din Divizia A. Căderi şi ridicări din Divizia A, asta a însemnat FC Bihor la nivel de performanţă. Acum să avem aşteptări foarte mari din primele 5 – 7 etape, mi-se pare că este incorect. ”, a menţionat Stelian Farcău.