Era imobilizată la pat, suferea de cancer, avea 86 de ani și a fost direcționată la Dumbrava de către autoritățile localității în care locuia pentru că era bolnavă, în stare gravă și nu se mai putea îngriji.
Incidentul care a cutremurat o țară s-a petrecut pe 5 martie 2012, când polițistul (n.red – Gheorghe Vlădan) a intrat înarmat în salonul în care lucra soția lui și a început să tragă în oamenii care se aflau în încăpere. În doar 40 de secunde, Vlădan a reușit să ucidă două femei și a rănit alte șase persoane.Gheorghe Vlădan, polițistul care a comis dublul asasinat la coaforul Perla din București în 2012 și care a fost inițial condamnat la închisoare pe viață, a cerut eliberarea după 12 ani de închisoare. El spune că a comis crimele „datorită stării de abandon” în care se afla la acel moment.În atacul său armat, Vlădan a ucis două femei și a rănit alte șase persoane, trăgând un total de 11 gloanțe în doar 40 de secunde. Autorul masacrului de la coaforul Perla a invocat la proces starea de depresie severă și presiunea familială pentru a-și motiva gestul.Fostul agent de poliție, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a două persoane și rănirea altor șase în tragicul incident.Conform vechiului Cod Penal, scrie adevărul.ro, pedeapsa pe viață a fost înlocuită cu închisoare de 25 de ani după ce Vlădan a împlinit 60 de ani în iunie 2019. Ulterior, și această pedeapsă a fost redusă datorită recursului compensatoriu și muncii prestate în detenție, rămânând doar 12 ani și 6 luni de executat. În iulie 2024, Vlădan solicită eliberarea condiționată, având în vedere reducerea pedepselor și comportamentul său exemplar în închisoare. În închisoare, el a studiat geografie, educație prin sport și educație civică. La Tribunalul Ilfov, în decembrie anul trecut, a declarat că regretă fapta comisă, invocând starea de abandon în care se afla la momentul respectiv și subliniind că nu va recidiva. A cerut eliberarea condiționată pentru a se întoarce alături de familie, potrivit sursei libertatea.ro.
<În aceste zile a decedat și mama polițistului care în urma cu doisprezece ani și-a omorât soția și încă o persoană intr-un coafor din București.
Femeia, în vârstă de optzeci și șapte de ani, grav bolnavă, a dat casa în care locuia nepotului în speranța că acesta o va ingriji în această grea perioadă a vieții sale. Nepotul însă nu a mai căutat-o în ultimii doi ani așa că cei de la Primăria localității în care locuia a trimis-o cu ambulanța la Dumbrava.
Nimeni nu a căutat-o în acest timp, ea decedând în această săptămână, fiind înmormântată apoi în cimitirul de la Dumbrava, nu înainte însă, de a informa primăria care a trimis-o la noi.
La câteva zile apoi, am fost contactați de nepot pentru a-i trimite certificatul de deces, lucru pe care îl vom face în aceste zile.
Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și în această săptămână, mulțumim și celor aproape patruzeci de tineri de la firma Plexus din Oradea care ne-au ajutat vineri la aranjatul lemnelor de foc pentru iarnă. Prima cerere de eliberare condiționată a făcut-o în 2022, când era încarcerat la Penitenciarul Giurgiu. Atunci, le-a spus judecătorilor că, dacă va fi liber, va locui în Bucureşti, și va administra o afacere. Atât Judecătoria Giurgiu, cât și Tribunalul i-au respins cererea, ca nefondată.
A doua cerere a ajuns la instanță în octombrie 2023, când Gheorghe Vlădan fusese mutat în Penitenciarul Jilava. Judecătoria Sectorului 4 i-a respins cererea și nici magistrații de la Tribunalul Ilfov nu au fost impresionați când le-a spus că regretă ce a făcut și explica atacul ca fiind comis ”datorită stării de abandon în care mă aflam la acel moment”. Judecătorii i-au dat, prin decizia din decembrie 2023, posibilitatea să revină cu o nouă cerere în august 2024.
A treia cerere de eliberare condiționată a lui Gheorghe Vlădan a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 4 în 12 august și urma să fie luată în discuție pe 21 august.
Mulțumim și Ioanei care ne surprinde mereu cu diversitatea activităților desfășurate cu bolnavii de la Incești:, spune Viorel Pașca, Mecena de la Dumbrava în dialogul săptămânal pe care îl are cu cei care îi susțin activitatea.