Tehnica, virtuozitatea și eleganța sunt doar câteva dintre calititățile acestor balerini din spectacolul Cronicile lui Vivaldi care va fi prezentat pe 4 octombrie la Oradea. Participanții vor avea plăcuta surpriză să o descopere pe orădeanca Tania Demian interpretând personajul Lunei, în spectacolul Cronicile lui Vivaldi, alături de Prim Solistul Operei Naționale din Cluj, Mircea Munteanu și de frumoasa Helena Guerra.Tania face dans de la 3 ani și a obținut titlul de campioană mondială după ce 6 ani s-a antrenat la Fit Dance Oradea cu maestrul coregraf Maris Pușcov. Alături de aceasta, Tania a participat la cel mai mare concurs de balet din lume, Youth America Grand Prix (YAGP) Europe, a cărui premiantă a fost, de-a lungul timpului, și balerina asolută, Natalia Makarova..<Cu Tania Demian am obținut o bursă, în Italia, în cadrul YAGP-ului. Acestea burse sunt foarte râvnite, deoarece câștigătorii au posibilitatea să lucreze, cu cei mai mari coregrafi>, ne spunea Maris Pușcov.Tania Demian la prima participare la Românii au talent, la 7 ani a provocat suspine şi sunete de admiraţie pe scena. A repetat experiența și în 2023. <Acum Tania e elevă la Compania Balet Central și o puteți aplauda vineri, 4 octombrie, ora 19:00 acces de la 18:30, în Cronicile lui Vivaldi la casa de Cultură a Sindicatelor Oradea. Luna, personajul ce aduce pe scenă momente de sensibilitate și puritate în spectacol, este interpretat de Tania Demian, elevă a şcolii noastre, născută în Oradea.Vă invităm să o urmăriți în spectacolul Cronicile lui Vivaldi>, a transmis Compania Balet Central.
<Un spectacol feeric ne-a oferit aseară Compania Balet Central, într-o (prea scurtă) oră de poezie dansată, pe muzica lui Antonio Vivaldi. Original gândită, regizată și interpretată, povestea plină de simboluri s-a derulat în valuri de grație și măiestrie artistică, declanșând reflecții și obligând la priviri în interior, uneori față în față cu… oglinda. Scenografia cu momente fascinante, unele aproape hipnotizante, ne-a trasnspus într-o lume onirică, în care dualitatea alb-negru (cu multitudinea ei de semnificații) ”a vorbit” despre alegeri, dar și despre limita înșelătoare dintre lumină și întuneric. Motivul visului, element freudian asociat cu anotimpurile ca niveluri ale conștiinței, a transformat scena într-o dimensiune parcă paralelă și desprinsă de timpul real.
Spectacolul ”Cronicile lui Vivaldi” a fost realizat de o echipă tânără, evident talentată și foarte creativă, care merită din plin promovată. Succes cu acest frumos proiect! >, spunea un spectator avizat după vizionare.