11,5 milioane de lei, nu ar fi fost trecute în contabilitate ori declarate la Fisc, susțin anchetatorii, care o acuză pe reprezentanta societăților că ar fi făcut aceste manevre „în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului”.Cercetări sunt efectuate și față de un alt administrator de firmă, acuzat că a înregistrat în evidențele contabile ale societății documente de achiziție fictive (facturi și bonuri fiscale), prin care ar fi simulat achiziții de carburanți auto în valoare de peste 1,1 milioane de lei. E tabloul care a rezultat după sase percheziții care au avut loc, joi dimineața în Bihor.
Sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Bihor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Organizate au verificat sediile din Oradea, Gepiu și Săcueni ale societăților comerciale, dar și domiciliul din Gepiu al reprezentantei acestora. Astfel, au fost găsite și ridicate diferite înscrisuri, documente financiar-contabile, ștampile, corespondență și mijloace electronice.
Conform unui comunicat al Poliției Bihor, începând cu 2018, femeia de 46 de ani ar fi fost implicată în activități comerciale evazioniste, în domeniul lucrărilor de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Firmele sale ar obținut venituri din prestări de servicii în construcții și amenajarea terenurilor de sport, în baza unor contracte de execuție lucrări încheiate cu diferite unități administrativ-teritoriale, a transmis Parchetul General.