Instanță de la Judecătoria Beius a dispus emiterea ordinului de protecție împotriva pârâtului pe o durată de 1 an începând cu 22 noiembrie . Hotărârea e cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunțare, care se va depune la Judecătoria Beiuş. Femeia a reclamat ca , pârâtul, fiind băut, a venit la ea, la casa bunicilor, ea având grijă de acea gospodărie şi de animale de 15 ani. Pârâtul a rupt gardul, a smuls un par din gard şi a lovit câinele; ea a sunat la poliţie şi atunci a lovit-o peste mână; până a venit poliţie, pârâtul a plecat; după un timp a venit înapoi, înjurând şi ameninţând că îi dă foc; i-a spus să plece, dar pe la ora 15:00-16:00, pârâtul a intrat în curte, reclamanta i-a cerut să iasă, dar acesta a prins-o de mână şi a lovit-o de zidul casei şi a lovit-o în cap. Prietena reclamantei a sunat la 112, iar când a venit poliţie, pârâtul tot o ameninţa că o omoară şi că îi dă foc la casă.
Organelor de poliţie, prin apelarea serviciului de urgenţă S.N.U.A.U 112 şi s-a deplasat la locuinţa unui vecin al reclamantei, unde se afla aceasta şi a observat starea de tulburare, în care se afla reclamanta, având o echimoză la nivelul la nivelul frunţii şi încheietura de la o mână umflată.
Femeia a cerut ca pârâtul să nu m ai vină la ea, a explicat ca nu vrea acesta să se mai apropie de ea, pentru că îi este frică de el. A spus că şi-a cumpărat şi şpray cu piper, pentru a se apăra de el.In timpul audierilor, bărbatul ecunoaşte faptele; a fost la reclamantă, au vorbit două vorbe, a plecat, dar ea l-a înjurat şi el i-a dat două palme; a fost băut; recunoaşte că, are un comportament diferit, după ce consumă băuturi alcoolice; arată că a fost şi internat la spital, a luat tratament; ştie că îl influenţează rău băutura; arată că nu îi pare rău de ce a făcut, având în vedere că reclamanta l-a înjurat de mamă.
“Instanța constată că cererea este întemeiată, din probatoriul administrat reieşind că între părţi există o relaţie tensionată, pârâtul exercitând, cu caracter repetat acte de violenţă psihică şi verbală şi acte de violenţă fizică în data de 02.07.2024 şi 06.11.2024 împotriva reclamantei.a obliga pârâtul să păstreze o distanţă minimă de 100 metri faţă de reclamantă şi îi va interzice pârâtului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu victima. De asemenea, instanţa va dispune obligarea pârâtului la purtarea unui dispozitiv electronic de supraveghere, fiind îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 12 alin.(2) din Legea nr.26/2024, pe raza municipiului Beiuş fiind implementat şi funcţional Sistemul informativ de monitorizare electronică începând cu luna octombrie a anului curent.Totodată, dat fiind faptul că pârâtul consumă alcool în mod regulat, instanţa apreciază oportun că pârâtul să primească sprijin profesional pentru a-şi gestiona emoțiile şi pentru a face faţă situaţiei dificile, sens în care va dispune obligarea pârâtului-agresor la consiliere psihologică în temeiul art.12 alin. (3) din Legea nr. 26/2024, acesta urmând a participa pe o durată de cel puțin 2 luni (durata poate fi prelungită de către consilierul psiholog de caz, în funcție de nevoile de consiliere ale pârâtului), în cel puțin 6 ședințe de consiliere psihologică (numărul de ședințe poate fi mărit de către consilierul psiholog de caz, în funcție de nevoile de consiliere ale pârâtului), urmând a fi întocmit un raport privind participarea la ședințele de consiliere psihologică de către psihologul desemnat și înaintat instanței de judecată . Ședințele de consiliere psihologică ale pârâtului se vor derula prin mijlocirea unui consilier psiholog din cadrul DGASPC Bihor”, scrie rejust.ro