Sute de copii vor fi beneficiarii acestei investiții. A fost visul primarului Iulian Baraj care și-a dorit ca pe langa educație, copiii sa poată practica și sportul, în același loc. Așa s-a născut conceptul unui complex pe trei paliere:educate, sport, sănătate.
„Acum 7 ani, ne-am propus să construim în zona Colegiului Național „Avram Iancu” acest complex de clădiri, în care, pe lângă educație, să putem practica sportul, dar să avem și posibilitatea unor tratamente balneologice și a recuperării medicale.
Suntem aproape de finalizarea acestui proiect, care beneficiază de un hub educațional, o bază sportivă cu teren sintetic, un bazin didactic de înot, un teren de beach-volley nou construit, dar și o secție de balneologie și recuperare medicală a Spitalului Orășenesc Ștei.
Cu ajutorul fondurilor europene, am început reabilitarea clădirii liceului, a internatului și am reușit să construim un parc fotovoltaic care ne furnizează energia electrică pentru întregul complex de imobile.
Apa geotermală și pompele de căldură ne asigură energia verde necesară încălzirii clădirilor și va constitui factorul de cură în balneologie.În curând, secția de balneologie și recuperare medicală a spitalului își va începe activitatea, pentru că noua investiție a fost finalizată și transferată de către primărie spitalului.Recent, am reușit să realizăm sistematizarea pe orizontală a complexului, cu toate funcțiunile operaționale”.
Amplasamentul pentru acest proiect a fost predat in urma cu patru ani.
„A fost aprobat și s-a finalizat protocolul de predare a amplasamentului pentru începerea lucrărilor. Această bază sportivă se va construi în incinta Colegiului Național «Avram Iancu» , aceasta fiindcă copiii nu aveau un teren de sport în aer liber. Investiția se încadrează în complexul sportiv din incinta colegiului, acolo unde se află și bazinul didactic de înot. Și pentru a completa acest tablou, se construiește și un pod peste Crișul Băița, care să permită accesul la acest complex, dar și la Complexul de Balneologie, o altă investiție, care se va realiza tot prin Compania Națională de Investiții. Baza sportivă va avea o suprafață multifuncțională (fotbal, baschet, handbal, tenis, volei), în aer liber, cu dimensiunile de 26×44 metri, o clădire destinată vestiarelor, cu o suprafață de 150 mp, cu toate utilitățile necesare . Acesta va fi al șaselea teren construit în ultimii patru ani în oraș”, explica atunci primarul Șteiului, Iulian Balaj.