O avocată din Baroul București a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare după ce și-a amenințat fosta chiriașă invocând nume din lumea interlopă, relatează ziare.com. Daniela Dejmaru a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, document care a fost admis de Curtea de Apel București.
În luna iunie, avocata a observat că, după eliberarea apartamentului de către chiriașă, o saltea și o canapea au fost stricate. I-a cerut acesteia să achite 3.860 de lei, valoarea reparațiilor, amenințând-o cu Nuțu și Sile Cămătaru.
”O să vorbesc cu domnul SILE! (…) Să se ocupe de tine, cu problema asta, cu aceste canapele și a… salteaua stricată. (…) Deci îmi trebuie cel puțin 3.000 de lei să re… repar canapelele, iar salteaua nu mai vreau. Te rog să vii să ți-o iei! 860 de lei vreau înapoi! (…) Și un domn NUȚU. Poate îți spune ceva”, i-a transmis avocata fostei chiriașe, printr-un mesaj citat de ziare.com.
”Măi, fata mea, tu nu știi cu cine vorbești”, i-a spus avocata fostei chiriașe, potrivit unei interceptări realizate de procurori.
Daniela Dejmaru s-a aflat, până pe 4 august, sub control judiciar și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu anchetatorii, admis de Curtea de Apel București. Pe 20 august, avocata a fost condamnată la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 30 de luni.
Obligată să presteze muncă în folosul comunității
Potrivit sentinței, pe durata termenului de supraveghere ”inculpata va fi obligată (…) să respecte următoarele măsuri : a. să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta; b. să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c. să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d. să comunice schimbarea locului de muncă; e. să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”.
Instanța i-a impus inculpatei să frecventeze un program de reintegrare socială dintre cele derulate de serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. În plus, pe parcursul termenului de supraveghere, avocata va trebui să presteze ”o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadru Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București sau a Direcției Generală de Asistență Socială și Protecție Socială a Copilului Sector 6 București”.
Interesant este că în cursul procesului, judecătorii au respins ca nefondată o cerere de anonimizare a datelor cu caracter personal în aplicația ECRIS, formulată de Daniela Dejmaru.