Procedura a fost înaintată către Ministerul Agriculturii. Documentația ce include istoricul produselor culinare respective și apartenența lor la județul Bihor a fost depusă, însă deocamdată este în analiză.







Obiceiurile și tradițiile țin de identitatea noastră. Conservarea și promovarea acestora o facem și prin acțiunile de la sfârșitul acestei săptămâni în Cetatea Oradea.
Ieri a fost lansat volumul ,,Rețete tradiționale de Bihor”. 49 de rețete autentice din Bihor au fost culese din tot județul și sunt prezentate în această carte. De anul viitor, cartea va fi disponibilă în librării, în română, engleză și maghiară.Azi încă vă puteti bucure de produsele oferite în Cetate.
În baza negocierii cu restaurantele din Oradea, de anul viitor aceste produse, care fac obiectul rețetarului lansat, se vor regăsi în meniurile acestora, fiind o carte de vizită pentru județul nostru.
<Am început, de asemenea, procedura de autentificare ca produse tradiționale ,,de Bihor” pentru 12 produse.
1.000 de volume în limba română, urmând să fie tipărite 500 în limba maghiară și 500 în limba engleză. Acestea vor fi folosite de către industria HoReCa și vor fi împărțite entităților de promovare a turismului>, a anun’at Mircea Mălan, vicepre;edintele CJ Bihor.
Cartea va fi scoasă la vânzare într-o etapă viitoare, după ce cele 12 rețete din 49 vor fi certificate ca fiind „de Bihor”. „Vrem să fie un produs (cartea de bucate tradiționale) pe care oamenii să-l poată cumpăra”, a spus Mihai Jurca.
Organizarea târgurilor dedicate producătorilor locali, extinderea distribuției produselor acestora și a procesării producției agricole din județul Bihor sunt alte măsuri pe care le susținem.
cartea poate fi descărcată aici: