A accesat fonduri europene printr-un program dedicat studenţilor şi a deschis un centru de radiologie dentară în Beiuş, oraşul natal. În viitor, Călin Popa, absolvent al secției matematică-informatică, promotia 2016, la Colegiul Național Samuil Vulcan Beiuș, student anul VI la Medicină, la Cluj Napoca, intenționează ca pe lângă centrul de radiologie dentară să dezvolte și o componentă de medicină generală.Și cei care îl cunosc, dascălii lui știu că va reuși în tot ceea ce și-a propus. La aflarea veștii că fostul său elev e și antreprenor pe lângă faptul că studiază Medicina, excepționalul profesor de fizică de la Samuil Vulcan, domnul Ilie Rus, care i-a fost și diriginte, a reacționat: <Căline, mă bucur mult pentru ce ai realizat.
Și asta si pentru că previziunile mele din Albumul de absolvire încep să răsară la orizont.Sunt convins că acesta e doar un început.Felicitări și mult succes în continuare>. <Felicitări, Călin! Se pare ca proiectele desfășurate la CNSV cu firmele de exercitiu, coordonate de dna prof. Bornuz Alina , au fost un început>, a spus profesorul Claudia Buran, dascălul care întreține vie flacăra vulcanismului beiușean comunicând toate reușitele absolvenților. Acum tânărul se pregătește să susțină rezidențiatul la Oradea sau la Cluj- Napoca.
<Prin proiectul ”Start-Up Sănătos”, derulat de universitatea noastră și finanțat prin programul Innotech Student, 350 de studenți au beneficiat de formare specializată în domeniul antreprenoriatului și au avut posibilitatea de a-și dezvolta ideile sub forma unui plan de afaceri. În plus, studenții participanți la program au putut primi sprijin financiar nerambursabil, de până la 100 000 euro, pentru punerea în practică și operaționalizarea planului de afaceri.
Călin Popa, student în anul VI la Facultatea de Medicină, este unul dintre beneficiarii acestui program>, au transmis reprezentanții UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.Tânărul a povestit pentru zf.ro că a reușit această performanță după ce a aflat de pe site-ul facultăţii că există un program prin care studenţii la Medicină şi nu numai pot să aplice pentru anumite granturi speciale. „Eu aveam în plan în viitorul apropiat să deschid un centru, aşa că acest program a fost o oportunitate foarte bună. M-am înscris, am făcut un curs de antreprenoriat, mi-am pus ideea în practică, am fost ajutat de un consultant să scriu proiectul, am aplicat şi proiectul a fost declarat câştigător”, a povestit el. A accesat 100.00 euro prin programul de granturi al Universităţii de Medicină din Cluj, a Camerei de Comerţ Bistriţa-Năsăud şi al Asociaţiei Inceptus și a completat investiţia şi cu fonduri proprii, din care a amenajat spaţiului deoarece pentru aceasta nu erau era incluse fonduri în proiect. Din decembrie 2022, a spus Călin Popa pentru zf.ro, centrul este autorizat şi funcţional şi are o echipă formată din tehnicieni radiologi şi asistenţi. „Dacă nu ar fi fost această finanţare de 100.000 de euro, probabil că nu aş fi putut să susţin deschiderea unui astfel de proiect, eu fiind student”. Tânărul estimează că la un an distanță, în decembrie 2023, centrul de radiologie dentară din Beiuș va avea o cifră de afaceri de aproximativ 300.000 de lei.