Asociația Orașelor din România (AOR) anunță alegerea statutară a noii sale conduceri, rezultată în urma recentei Adunări Generale Extraordinare.Activitatea organizației în regiunea de Nord-Vest (Bihor, Maramureș Satu Mare, Cluj, Bistrița-Nasaud, Sălaj) va fi coordonata de primarul de Cavnic, liberalul Vladimir Petruț acesta fiind ales vicepreședinte AOR pentru regiunea noastră. Primarul Petruț se afla la cel de-al treilea mandat.
Miercuri, 15 ianuarie, Asociația Orașelor din România, care reprezintă intereselor celor 216 unități administrative – teritoriale cu statut de statut de oraș din România, și-a ales noua structură de conducere pentru următorii patru ani. Au fost trei candidați, doi de la PSD și unul venit pe ultima sută de metri: Vlad Oprea (PNL), de la Sinaia. Oprea a fost ales președinte, deși nu era favorit și, concomitent, s-a constituit și Consiliul Director, format din 24 de membri titulari: președinte, prim-vice, secretar, șapte vicepreședinți și 14 membri. După alegerea lui Oprea, Nicolae Moldovan de la Beclean a fost ales prim-vicepreședinte.Structura de conducere pentru mandatul 2025-2028 este alcătuită din: Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, în calitate de președinte;Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean, în funcția de prim-vicepreședinte; Fülöp László Zsolt, primarul orașului Sovata, ca secretar general.
„Această conducere, aleasă cu sprijinul primarilor prezenți, reflectă diversitatea și unitatea orașelor mici și mijlocii din România, având o reprezentativitate extinsă atât din punct de vedere politic, cât și geografic.La evenimentul de alegeri au participat un număr de 127 de primari din orașe mici și mijlocii, membri ai Asociației Orașelor din România, provenind din toate regiunile țării. Participarea numeroasă subliniază interesul și angajamentul edililor pentru dezvoltarea comunităților locale și promovarea intereselor orașelor pe plan național și internațional.Noua conducere își propune să consolideze vocea orașelor mici și mijlocii, să promoveze politici publice în favoarea dezvoltării locale sustenabile și să întărească colaborarea între administrațiile locale din România”, a transmis AOR. Asociația Orașelor din România (AOR) este o organizație non-guvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, care reprezintă interesele celor 216 unități administrativ-teritoriale cu statut de oraș din România.AOR este unul dintre cei mai importanți parteneri de mediere cu autoritățile administrației centrale și de reprezentare pe plan intern, fiind recunoscută – prin OUG 57/2019 privind codul administrativ – ca unul dintre principalii parteneri interni de dialog.Încă de la înființarea sa, în 1994, Asociația a devenit un partener de dialog activ și eficient pentru administrația publică centrală, contribuind semnificativ la îmbunătățirea legislației și programelor din domeniul administrației publice locale.