Asta înseamnă că în cazul în care se stabilește că a existat o fraudă la concursul din octombrie 2021 pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli, Ministerul Educației va participa la plata prejudiciului cauzat și a despăgubirilor acordate.
După ce pe 23 septembrie Tribunalul Bihor a decis să respingă cererea de introducere în procesul de fraudare a concursului de directori a IȘJ, ca parte responsabilă civilmente, azi doamna judecător Crina Muntean a decis introducerea în cauza a ISJ Bihor ca parte civilmente responsabilă.Solicitarea a fost făcută de profesoara Gheorghina Bîrlădeanu, care s-a constituit parte civilă în acest dosar.
La termenul din septembrie instanța a fost de-acord cu cererea ca Ministerul Educației să participe la proces în calitate de parte responsabilă civilmente. Reprezentanții ministerului au avut la dispoziție 20 de zile ca să formuleze cereri și excepții. Din acest motiv, Tribunalul a stabilit ca următorul termen de judecată să fie pe 23 octombrie 2023.După decizia de azi, luată ca urmare a faptului că deși concursul a fost unul național, organizator a fost Inspectoratul Școlar Bihor, cel care a numit-o ca președinte al Comisiei de evaluare pe profesoara Mioara Țigan, șefa Casei Corpului Didactic la acel moment. Acum rămâne de văzut dacă Ministerul Educației mai rămâne sau nu parte civilmente responsabilă.
În dosarul care vizează acuzații de corupție sunt inculpați fosta directoare a Casei Corpului Didactic Bihor, Mioara Țigan, și Sorin Ioan Cuc, cel care a participat la concursul din 2021 pentru a ocupa fotoliul de director al școlii ”Avram Iancu” din Oradea.
Sentinta de azi: