Un liceean din Oradea, elev la CN Ghibu, uimea anul trecut reușind o performanță pe care nimeni nu reușise să o obțină în ultimii șapte ani. Șerban Pîrvulescu a obținut punctaj maxim la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. Luase punctaj maxim la programare , ceea ce nu e la îndemâna oricui. În condițiile în care tânărul a concurat cu alți elevi din țară, mai mari decât el, la această secțiune și a terminat subiectele în 3 ore deși avea cinci ore la dispoziție. Olimpiada Națională de Informatică 2024 i-a adus anul acesta o medalie de bronz și calificarea la baraj. Încă de anul trecut povestea că face freelancing pentru diferite companii cu firma sa și că este angajat deja în domeniu. Performanța din acest an a tânărului ne-a fost semnalată de directorul Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea, profesorul Iulius Timar.
<Sunt Șerban Pîrvulescu, elev la specializarea Matematică – Informatică – Intensiv Informatică de la Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea, sub îndrumarea profesorilor Luncan Alina și Lukacs Sandor. Am participat recent la Olimpiada Națională de Informatică 2024 de la București, unde am obținut medalie de bronz și calificare la baraj în urma probei. M-am calificat la etapa națională a olimpiadei în fiecare an din clasa a 5-a (cu excepția pandemiei în 2020), unde am mai obținut bronz de 3 ori. Anul trecut am mai participat și la Olimpiada de Tehnologia Informației pe secțiunea C#, unde am obținut locul I cu 100 de puncte pentru prima oară. Aceasta a fost prima din cele trei olimpiade naționale din zona informaticii la care m-am calificat anul acesta, mai urmează AcadNet – informatică aplicată și Tehnologia Informației, posibil și InfoEducație cât de curând. În prezent am propria companie de software, Zexsoft, și colaborez cu multiple companii din Oradea și nu numai. Din toamnă voi studia informatica la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca>, s-a prezentat t\n[rul pentru bihorjust.ro. Pe contul său de Linkedin tânărul, se prezintă ca fiind programator, dezvoltator de jocuri, dezvoltator web, cercetător ML, producător muzical, designer grafic, designer UX. Lucrează în C#, Python, C++, C, HTML, CSS, VB, Lua, JavaScript., iar despre firma sa, Zexsoft, spune că aduce împreună împreună inovația și distracția. Mărturisea că vrea să-și dezvolte afacerea tot mai mult în domeniul game development.Geniul lui :erban a fost remarcat recent de Rareş Codrean, directorul general Helion Group. doctor în domeniul Securităţii Naţionale şi profesor asociat la Universitatea din Oradea.
Vom șoca lumea în vară cu A.I.-ul pe care îl dezvoltăm cu Șerban Pîrvulescu…
„Nici în cel mai frumos vis al meu nu puteam planifica un astfel de rezultat. Genii precum Cosmin Scridon, Csatlós Károly, Adriana Mârza, Cristi Petrila, Dani Buștean, Andrei Cosma, și în mod special trebuie să îl nominalizez pe Șerban Pîrvulescu, persoana cu cel mai înalt IQ pe care am cunoscut-o vreodată, să ajungă toți să facă parte din echipa mea… Nici nu am cuvinte să îmi exprim recunoștința.„Vom șoca lumea în vară cu A.I.-ul pe care îl dezvoltăm împreună cu Dani Buștean, cu Andrei Cosma si cu Serban Pîrvulescu” a anticipat Rareş Codrean, directorul general Helion Group. doctor în domeniul Securităţii Naţionale şi profesor asociat la Universitatea din Oradea.în prima declaraţie publică referitor la proiectul Helion A.I din luna martie 2024, conform clubantreprenor.ro.
Helion Group, compania orădeană profilată pe soluţii corporate de proiectare, instalare şi întreţinere de sisteme hi-tech – IoT – și dezvoltare software s-a extins în Transilvania cu echipe de A players şi high performens.”Ministerul Apărării Naționale lucrează cu Helion, Ministerul Justiției lucrează cu Helion, NATO – structura internațională lucrează cu Helion, bineînțeles şi MAI lucrează cu Helion. Avem sute de obiective ale MAI în toată țara care au sistemele de securitate instalate de Helion”, spunea Rareș Codrean.