În această seară, începând cu ora 18,00 la Ambasador, are loc un eveniment adus în premieră la Oradea, în 2020, de pastorul Tiberiu Bulzan de la Centrul Creștin Betania.
Este vorba de Night to Shine, un eveniment gratuit pentru persoanele cu nevoi special, organizat de bisericile din întreaga lume. Evenimentul este deschis tuturor persoanelor cu dizabilități, cu vârsta de 14 ani și peste. Deși fiecare eveniment este puțin diferit, unele activități incluse presupun, așa cum a fost și la prima ediție la Oradea, o intrare pe covorul roșu, plimbări cu limuzină, dans, karaoke, cadouri, o cină, o cameră de răgaz pentru părinți și îngrijitori, o ceremonie de încoronare în care fiecare oaspete de onoare va primi o coroană sau tiara și multe altele. Înainte de a ajunge pe covorul roșu, vedetele serii sunt coafate și machiate. <Night to Shine este o sărbătoare a iubirii lui Dumnezeu pentru VOI, regii și reginele noastre!>, așa cum explică inițiatorul acestui fenomen, fotbalistul Tim Tebow, un fotbalist profesionist american în vârstă de 35 de ani, care, în urmă cu 9 ani, a pus bazele primei ediţii a “Night to Shine”.Pastorul Tiberiu Bulzan a contactat asociația și cei de acolo au fost foarte încântanți ca România, Oradea, Centrul Creștin Betania să fie gazda evenimentului, în premieră la noi.
Peste 100 de persoane cu dizabilități sunt vedetele serii. La eveniment participă și însoțitorii și voluntari. Vedetele serii au fost întâmpinate și la prima ediție cu aplauze de credincioşi şi voluntari ai bisericii, care avea planşe cu mesaje precum :”E timpul să străluceşti”, “Dumnezeu te iubeşte” sau “Eşti preţuit”. “Seara este dedicată persoanelor cu dizabilitati, este o seară în care îi celebrăm pe ei, o seara în care petrecem timp cu ei și încercăm să-i facem să se simtă iubiți.Este o seară în care stăm în jurul mesei, socializăm, servim cina și ne bucurăm unii de prezenta altora”, explică pastoral Tiberiu Bulzan.
Fundaţia fotbalistului American Tim Tebow a dezvoltat și finanțat “Night to Shine”. Fotbalistul povestește pe site-ul fundației, că părinții lui erau misionari în Filipine și l-au învățat credința în Dumnezeu. Pe când avea 15 ani, a călătorit într-un sat îndepărtat de casă, unde l-a întâlnit Sherwin, un tânăr ce avea picioarele sucite. „Oamenii de acolo îl numeau «blestemat», asta până când m-au văzut îmbrățișându-l. Atunci și-au dat seama că Isus Hristos face minuni pentru oricine. De atunci mi-am descoperit misiunea, și anume de a ajuta oamenii”, explică fotbalistul.