Este obligația instituției CAS Bihor privind respectarea prevederilor Ordinului Președintelui CNAS Nr. 1012/2013 din 10 decembrie 2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind activitatea structurilor de control din cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.„Am solicitat, de urgență, ieri, 8 ianuarie 2025, Direcției de Sănătate Publică Bihor, constituirea unei Comisii Mixte de control, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bihor și ai Casei de Asigurări de Sănătate Bihor în vederea efectuării unui control amănunțit al aspectelor semnalate în presă, control care se va efectua cu stricta respectare a atribuțiilor instituționale, în limitele prevăzute de lege. Urmare a controlului care va fi efectuat, instituția CAS Bihor va avea dreptul legal de aplicare a unor eventuale sancțiuni contractuale”, au transmis reprezentanții CAS Bihor.
În cazul în care comisia mixtă de control constată nerespectarea programului de gardă, personalul medical care își desfășoară activitatea la Centrul de permanență din Fughiu va fi sancționat cu contravaloarea orelor de gardă care trebuiau efectuate.
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Bihor a solicitat constituirea unei comisii mixte de control, formată din reprezentanții Direcției de Sănătate Bihor și ai Casei de Asigurări de Sănătate Bihor, pentru a verifica modul de desfășurare a activității medicale și respectarea/nerespectarea programului de gardă de către medicii și asistenții medicali care își desfășoară activitatea în Centrul de permanență din satul Fughiu, comuna Oșorhei.Centrele de permanență trebui să fie alternativa pentru bihorenii care se îmbolnăvesc în perioada în care cabinetele medicilor de familie sunt închise, cum a fost de sărbători. Controlul CAS Bihor vine după ce un bolnav s-a plâns ca medicul care trebuia sa fie de garda la centrul de permanenta Fughiu a lăsat asistenta să consulte bolnavii, ba chiar să le și prescrie rețete, folosind parafa unui alt doctor!