La finele lui 2023, cea mai profitabilă firmă din Bihor este Liciuchiciu Web Design SRL, care a obținut în 2021 un profit net de 496 de milioane de lei. Firma figura cu un singur angajat si surclasa Compania de Apă Oradea cu un profit net de 58 de milioane de lei, dar și firma Purem Oradea – profit net 51 de milioane de lei. Cum a reușit o firmă cu un singur angajat să obțină cel mai mare profit net din Bihor să eclipsese, de exemplul o fabrică cu peste 700 de angajați, parte din divizia de tehnologie de evacuare a grupului Eberspächer care funcţionează sub brandul ’’Purem by Eberspaecher’’ și care produce pentru constructorii auto Audi, BMW, Renault, Dacia, Fiat, Jaguar Land Rover, VW ne întrebam atunci. Acum apare în topul termene.ro că este în faliment și înregistrează datorii la bugetul de stat în valoare de nu mai puțin de 421,52 milioane de lei.Totpul datornicilor e public în contextul noii amniștii fiscale.
<Din 2021, Guvernul României a impus patru scheme de anulare parțială a unor datorii ale firmelor la bugetul de stat, incluzând aici și noua amnistie fiscală aprobată pe 4 septembrie. 2023 a fost singurul an în care autoritățile nu au adoptat o astfel de măsură.
În toți anii în care s-au aplicat amnistii fiscale, datoriile firmelor la bugetul de stat au crescut în loc să scadă, așa cum ar fi normal după aplicarea unei măsuri de anulare parțială a unor restanțe. Singurul an în care arieratele societăților comerciale la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) nu au crescut a fost 2023, an în care nu a fost aplicată nicio schemă de amnistie fiscală. Ba chiar, datoriile firmelor au scăzut cu aproape 30 de miliarde de lei>, scrie termene.ro.
Cea mai profitabilă firmă din Bihor e cea care deține marca Arsenie Boca. Are un singur angajat
Un top Economedia plasa firma Liciuchiciu Web Design pe locul 6 în topul companiilor IT cu cea mai mare cifră de afaceri în 2020, peste 100 de milioane de euro. Compania, era în insolvență, e deținută de Diana Adela Talpoș. Orădeanca și soțul ei, Alexandru Talpoș (fost Andor), dețin marca Arsenie Boca, pentru care se judecă cu Biserica Ortodoxă Română. Diana Talpoş a anunţat, în urmă cu câtiva ani, într-un comunicat de presă că firma ei, care a preluat mărcile comerciale, a înregistrat şi declarat la ANAF o cifră de afaceri de perste 1 miliard de lei, de pe urma comerţului făcut de BOR cu obiecte de cult purtând imaginea şi numele călugărului.