Prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Bihor, Secția I civilă, la data de 09.06.2023, reclamantul a solicitat rectificarea cărții funciare în cazul sechestrului asigurator, acțiune ce a fost anulată pentru că reclamantul nu a mai îndeplinit obligațiile de a indica datele cu privire la pârât.
Rectificarea cărții funciare cerută are în vedere imobilul și terenul situat în Cihei dar și cele din Municipiul Oradea în sensul modificării valorii sechestrului asigurător de 1.665.923 lei aplicat din 09.06.2015, la suma de 120.699 lei cu titlu de obligație fiscală principală stabilită prin Decizia Penală. De asemenea, având în vedere că valoarea oricărui imobil depășește considerabil suma de 120.699 lei, a solicitat și ridicarea sechestrului asigurator de pe autoturism.
Prin rezoluţia din data de 12.06.2023, instanţa a pus în vedere reclamantului ca, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, să indice numele şi prenumele sau denumirea pârâtului, domiciliul sau reşedinţa ori sediul pârâtului, să arate motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea, să certifice copiile tuturor înscrisurilor ca fiind conforme cu originalul, să depună sentinţa cu menţiunea că este definitivă, sub sancţiunea anulării cererii.
Reclamantul a primit comunicarea la data de 16.06.2023, iar până la data de 9.06.2023 nu s-a conformat dispoziţiilor instanţei.
Conform dispoziţiilor art.194 Cod procedură civilă cererea de chemare în judecată va cuprinde numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoane juridice, denumirea şi sediul lor. De asemenea, cererea va cuprinde şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar ale reclamantului, precum şi ale pârâtului, dacă părţile posedă ori li s-au atribuit aceste elemente de identificare potrivit legii, în măsura în care acestea sunt cunoscute de reclamant, arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea; arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere.
Potrivit art.200 alin.1-4 C.proc.civ.,”(1) Completul căruia i s-a repartizat aleatoriu cauza verifică, de îndată, dacă cererea de chemare în judecată este de competenţa sa şi dacă aceasta îndeplineşte cerinţele prevăzute la art. 194-197. (3) Când cererea nu îndeplineşte cerinţele prevăzute la art. 194-197, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile, cu menţiunea că, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă completările sau modificările dispuse, sub sancţiunea anulării cererii. Se exceptează de la această sancţiune obligaţia de a se desemna un reprezentant comun, caz în care sunt aplicabile dispoziţiile art. 202 alin. (3). (4) obligaţiile privind completarea sau modificarea cererii prevăzute la art. 194 lit. a)-c), d) numai în cazul motivării în fapt şi f), precum şi art. 195-197 nu sunt îndeplinite în termenul prevăzut la alin. (3), prin încheiere se dispune anularea cererii”. – conform portal rejust.ro
Prin urmare având în vedere art. 200 (3) C.pr.civ. și faptul că reclamantul nu și-a îndeplinit obligațiile, instanța a dispus anularea acțiunii având ca obiect sechestrul asigurator.