În contextul economic actual, trebuie să susţinem şi să investim în afacerile locale, în oamenii care au demonstrat că au puterea și voința de a transforma aspirațiile în realitate şi, în acelaşi timp, contribuie la bugetul statului prin taxe și impozite, reinvestind profitul în comunitățile din care fac parte, este de părere Ciprian Blejan, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.
Problema modului în care o administraţie judeţeană poate susţine afacerile locale a fost ridicată în prima dezbatere din campania electorală pentru alegerile din 9 iunie, organizată de Federaţia Patronilor Bihor, iar Ciprian Blejan, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, a
atras atenţia că susținerea afacerilor românești nu este doar o alegere economică, ci și una morală deoarece, prin sprijinirea companiilor locale, se clădeşte o economie mai puternică, mai echitabilă și mai durabilă.
„Vrem să aducem românii acasă”
Iată întrebările patronatului bihorean şi răspunsurile pregătite de candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, Ciprian Blejan:
- Ce planuri aveți pentru a promova Bihorul ca destinație competitivă pentru investitori și cum veți colabora cu autoritățile locale pentru a îmbunătăți climatul de afaceri?
- De ce să atragem investitori când noi trebuie să susţinem, să dezvoltăm şi să promovăm afacerile autohtone. Să sprijinim oameni care au demonstrat, prin acțiunile și inițiativele lor concrete, că au puterea și voința de a transforma aspirațiile în realitate. Prin promovarea acestora, rezolvăm o altă mare problemă, cea a migraţiei locuitorilor de la sat la oraş, sau migraţia masivă în străinătate. Noi vrem să aducem românii acasă, nu să aducem multinaţionale în România, care plătesc salarii la nivelul de minim pe economie. Trebuie să ne focusăm pe promovarea afacerilor româneşti pe pieţele internaţionale şi să le asigurăm accesul acestora pe respectivele pieţe.
„Trebuie să ne asigurăm că munca este respectată”
Cum voi colabora cu autorităţile locale? Cu siguranţă trebuiesc identificate nevoile specifice ale fiecărei zone în parte şi dezvoltate afaceri susţinând autorităţile locale pentru ca acestea să le poată asigura infrastructura necesară şi facilităţi: trebuie să folosim şi atuul zonelor defavorizate cu facilităţi fiscale pentru a ţine oamenii din zonă la ei acasă. Nu să plece din ţară. Un exemplu ar fi Parcul industrial de la Ştei, în opinia mea trebuia dezvoltat cu mult mai devreme, deoarece este un bazin mare, care cuprinde atât Vaşcăul cât şi zonele miniere de la Băiţa, Nucet, unde sunt oameni care ar putea lucra pe salarii decente, nu mizere, cum se întâmplă acum. Şi este şi responsabilitatea noastră să ne asigurăm că munca este respectată și valorizată și că profitul nu vine niciodată înaintea oamenilor. Susținerea afacerilor românești înseamnă și protejarea drepturilor angajaților. Companiile locale sunt mai responsabile față de angajații lor, oferind condiții de muncă mai bune și salarii corecte.
„Legislaţia se schimbă de zeci de ori pe lună”
Care este viziunea dvs. asupra dezvoltării economice a județului Bihor și cum intenționați să colaborați cu mediul de afaceri pentru a o implementa?
Acestea sunt întrebări care ar trebui puse partidului comasat, care guvernează de 34 ani, şi care iese în stradă să identifice problemele doar o dată la 4 ani, în campania electorală.Puneţi aceste întrebări Guvernului, Parlamentului, care în trei decenii nu a reuşit să asigure o legislaţie coerentă pentru mediul de afaceri, Ministerului Finanţelor care schimbă legislaţia fiscală de zeci de ori într-o lună şi împovărează mediul de afaceri cu taxe şi impozite imposibile.În programul de guvernare AUR chiar avem mai multe proiecte pentru asigurarea unei legislaţii care să permită susţinerea afacerilor de familie. Cum am mai spus, noi trebuie să-i ajutăm pe români să se dezvolte. Judeţul Bihor are resurse care permit stimularea antreprenoriatului local, fie în turism, agricultură, industrie, permit realizarea de parteneriate public-privat pentru proiecte de dezvoltare durabilă.
Susţinerea antreprenoriatului local, o datorie morală
- Cum veți aborda problemele legate de infrastructura necesară pentru a susține dezvoltarea economică și activitățile întreprinderilor din Bihor?
- Au fost necesare toate aceste centuri ocolitoare, drumuri de mare viteză, nu neg, însă ele sunt folosite mai mult pentru tranzit, nu de locuitorii din Bihor. Noi tebuie să modernizăm şi infrastructura de drumuri judeţene, să asigurăm legătura dintre acestea şi aceste centuri
foarte bine venite, pentru a susţine dezvoltarea economică până în ultimul cătun din judeţ. Susținerea afacerilor locale nu este doar o alegere economică, ci și una morală. Prin sprijinirea companiilor locale, putem construi o economie mai puternică, mai echitabilă și mai durabilă.
Sunt Blejan Ciprian, candidez la funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean Bihor din partea AUR, iar prioritatea mea în dezvoltarea judeţului este asigurarea condiţiilor pentru un trai decent în orice sat din acest judeţ. Sunt un inginer cu o vastă experiență în domeniul construcțiilor edilitare, deci cunosc foarte bine necesităţile comunităţilor în ceea ce priveşte infrastructura.. De-a lungul carierei mele, am realizat și implementat sute de proiecte în mai multe județe ale țării, demonstrând abilități manageriale excepționale și o capacitate de a duce la bun sfârșit proiecte complexe. Sunt convins că pot contribui semnificativ la dezvoltarea județului Bihor. Am o viziune clară pentru viitorul județului nostru și sunt determinat să implementez proiecte concrete și eficiente, care vor îmbunătăți calitatea vieții tuturor cetățenilor. Vă invit să vă alăturați echipei mele și să construim împreună un Bihor mai prosper, mai modern și mai unit!
Bihorul RENAȘTE!
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor CMF 21240330