E un grup de prieteni. Unii, nucleul de bază, se știu din copilărie. Colindau împreună, de drag, propriile familii. Nu acceptau bani. Fiecare și-a mărit familia, grupul a crescut și le-a venit ideea de a transforma plăcerea de a colinda în strângere de fonduri pentru cei care trec prin grele încercări. Anul acesta au colindat prin zeci de case, în Salonta, Avram Iancu, Tămașda, Ghiorac, Ianoșda, la Chișineu-Criș, județul Arad. Au colindat în două biserici ortodoxe.
“Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat ca și în acest an să ne îndeplinim misiunea. Cu ajutorul dumneavoastră am reușit să adunăm frumoasa sumă de 33.270 lei care a fost împarțită la familiile aflate în nevoi astfel:10.000 lei Bondar Cornelia (transplant de ficat);10.000 lei Cristea Gabriel (terapie autism);10.000 lei Farcaș Roxana (cancer de col uterin);3.270 lei (le-am făcut o surpriză unor oameni dragi sufletelor noastre plătindu-le restanța la întreținere).Vă mulțumim tuturor, pentru că nu vă deschideți doar porțile, ci și sufletele contribuind la acțiunea noastră. Dumnezeu să vă răsplătească pentru toată bunătatea voastră, și să vă dăruiască înzecit. Sărbători liniștite, sănătate și fericire tuturor !”, a transmis avocatul Codruța Blaj, parte a grupului. La solicitarea bihorjust.ro, avocatul ne-a povestit cum s-a născut acest grup de oameni care fac fapte bune. “Suntem un grup de colindători din zona localității Salonta format din: mai mulți antreprenori, ingineri, asistenți medicali, medici, profesori, un avocat, o educatoare, o învățătoare, un polițist, un IT-ist, un jurist, un artist, un hair-stylist și o farmacistă. Chiar dacă în viața de zi cu zi avem îndatoriri complet diferite, în fiecare an, în seara de ajun colindatul ne unește spre un scop unic, binele. Credem că una dintre cele mai frumoase tradiții românești este colindatul. Prin colinde se exprimă iubirea şi recunoştinţa tuturor creştinilor pentru darul dumnezeiesc al nașterii Mântuitorului. Din liceu, un grup restrâns de prieteni am început să mergem cu colinda în ajunul Crăciunului la familiile fiecăruia dintre noi. În primii ani mergeam cu colinda doar pentru că iubeam să facem asta, nu aveam un scop în sine, nu acceptam bani. În timp, fiecare dintre noi și-a întemeiat o familie și astfel grupul restrâns s-a mărit semnificativ”, spune Codruța Blaj.În urmă cu un timp au decis ca uratul, colindatul din casă în casă să aibă și un scop.
Fac bine colindând
“În urmă cu 4 ani, ne-am gândit că am putea face bine colindând. Și astfel am decis să colindăm în ajunul Crăciunului nu doar la familiile noastre ci și la toți oamenii care erau doritori să facă un bine primindu-ne în casă. Folosind rețelele de socializare, în săptămâna dinaintea Crăciunului postam un clip video cu detalii despre cauzele sociale către care vom dona banii primiți în urma colindatului. Astfel, mulți oameni din comunitatea localității Salonta dar și din împrejurimi și-au manifestat dorința de a ajuta”, explică avocatul. Cazurile sociale pe care le cunoșteau sunt complexe și sumele necesare fiecărui caz depășeau posibilitățile de a strange toată suma necesară din acțiunea lor. Așa că au decis să oferă fiecăruia câte o rază de speranță. “Despre cauzele sociale am aflat de la cunoștințe dar și de pe rețelele de socializare. Chiar dacă puteam alege doar un caz, știam că nu vom putea aduna suma necesară pentru niciunul dintre aceștia, dar donând tuturor am adus o fărâmă de bucurie mai multor oameni.Ne dorim și sperăm să putem desfășura această activitate caritabilă încă mulți ani, iar la momentul potrivit obiceiul frumos al colindatului să fie preluat de copiii noștri. Hristos s-a născut!”, e mesajul Codruței Blaj.
Cum colindă oamenii care fac bine:
https://www.facebook.com/100063706750181/videos/3126205524290658