<Liviu Mărghidan a avut încredere de la început în mine și încrederea aceasta s-a transformat într-o prietenie, spun eu, puternică>, mărturisește preotul-regizor Ciprian Mega care după ce a avut aseară la proiecția în prezența echipei două săli pline la vizionarea celor <21 de rubini> la Oradea se pregătește pentru încă două seri, azi și mâine, în care orădenii se pot întâlni cu protagoniștii în orașul în care s-a filmat cel mai așteptat film al toamnei.
<Ne-am împritenit atunci, în prima prospecție din Cipru…L-am cunoscut acum 7 ani, nu știu exact care film al meu i-a plăcut, dar m-a contactat . Era preot în Cipru, mi-a trimis un email. M-am amuzat: ia uite un preot care vrea să facă un film. I-am citit schița de scenariu, a venit aici, i-am prezentat câțiva actori.
Am încercat să discut cu el scenariul să-l dezvoltăm, în februarie 2016 am filmat în Cipru 13 zile, am dus acolo echipa de filmare, actorii, am găsit locațiile…
Preoții în Cipru au un statut foarte special, sunt extrem de iubiți… Hai să mergem să filmăm într-un spital. Ne mai veneau idei pe parcurs. Ciprian își punea reverenda pe el, ieșeam pe stradă cu mașina…Ce zici de spitalul ăsta, îți place? Nu îmi prea place…Bine, hai la altul…Ce zici de spitalul ăsta? Îți place?…Da, îmi place. Bine, hai să mergem să filmăm aici. Ne duceam, după 10 minute de discuții cu managerul îl lăsa să filmeze, ne lăsa să facem ce vrem noi. Ori în România asta nu se mai întâmplă, iar în țările civilizate nici nu se mai pune problema. Când ne-am dus cu camionul de echipament acolo, după o săptămână nu puteam să-l scoatem din vamă…I-am spus lui Ciprian: măi, începem filmările și noi nu putem să scoatem sculele din vamă, ce facem? S-a îmbrăcat în reverendă, când a intrat acolo în vamă erau niște vameși bătrâni de 60 de ani, i-au pupat mâna, am plecat cu mașina cred că în mai puțin de o oră. Așa a ieșit primul flm: Dimineața care nu se va sfârși, debutul lui în lungmetraj…>, a povestit directorul de imagine Liviu Mărghidan la Dosar România pe TVR 1 .