Sfântul locaș face parte din noul complex pe care fundația lui îl construiește pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuro-motorii.
Domnul Ioan, pictorul bisericii din complexul de la Cihei, a fost în aceste zile într-un mic pelerinaj la Manastirea Sfintei Cruci din Oradea, pictată de el în urma cu 30 ani.Pentru a putea finaliza lucrarea din complex este nevoie de susținerea oamenilor. <Cei care mai doriți sa donați pentru pictura bisericii cu hramul Sf Ioan Maximovici si Bunavestire va reamintim ca de la 1000 lei veți primi și o diploma de ctitor din partea noastră . Trimiteti-ne dovada platii si numele dvs întreg, întrucât veți fi trecuți si pe pomelnicul care va rămâne în Sfânta Masa din Altar. Multumim celor care au donat deja!>, a transmis Fundația Mihai Neșu.
Biserica este proiectată de arhitectul orădean Cristi Pușcaș, cunoscut pentru renovarea mai multor monumente emblematice pentru Oradea, dar și a multor biserici de lemn din județul Bihor.
Mihai Neșu a dezvăluit sursele de inspirație ale proiectului: „Când eram mic îmi petreceam vacanțele pe insulele grecești și mi-au rămas la suflet bisericuțele lor văruite în alb și cu acoperișul albastru.”
„Am adaptat aspectul lor la stilul românesc și a ieșit o biserică în plan de cruce, cu o suprafață construită de 95 de metri pătrați și 70 de metri pătrați suprafață utilă, care va fi complet albă. Turla va avea acoperișul turcoaz”, a explicat el.
Modelul turlei este inspirat de o biserică a Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos. „În Muntele Athos am fost, spre bucuria mea, în fiecare an, începând din 2015”, a spus fostul fotbalist.