Beiușul este localitate turistică de interes local, iar acest demers este parte a programului pentru valorificarea acest statut.Proiectul aquaparc-ului se află încă în faza studiului de fezabilitate, dar firma Poliart, care l-a proiectat a publicat primele imagini. Proiectul e realizat de colectivul de proiectare arhitectura: arh. Daniel Tivadar, arh. Czirjak Zsuzsa, st. arh. Dan Malina. https://www.facebook.com/PoliartOradea/videos/413072864621860.
<Avem o experiență bogată și diversă în proiectarea și execuția de clădiri rezidențiale, comerciale, industriale, publice, de agrement și culturale, precum și în elaborarea de planuri și studii urbanistice.
Ne mândrim cu portofoliul nostru de proiecte realizate pe întreg teritoriul țării>, spun cei de la Poliart. Aquapark-ul Salonta, Oradea și Chinteni sunt în portofoliu Poliart.
Investiția în aquapark-ul care se va întinde pe 5 ha e cifrată la 25 milioane euro, iar administrația din Beius speră că va fi gata cu proiectul la deschiderea liniilor de finanțare pe Programul Operațional Regional.Anul trecut a fost organizată o dezbatere publică pentru a construi aquaparc-ul din Beiuș.Aquapark-ul Beiușului va beneficia de o zonă verde de 3 ha în urma unui amendament al consilierului USR Emil Popa.În 2022, rimarul Gabriel Popa a semnat raportul de specialitate al proiectului de hotărâre privind constituirea dreptului de superficie asupra unei suprafețe de 127.000 mp, teren de la Parohia Ortodoxă.