Iulian Balaj, primarul Șteiului s-a întors recent de pe Muntele Athos, acolo unde s-a rugat pentru familie, prieteni, pentru orașul pe care îl conduce, pentru Bihor, țară și încetarea războiului. Sunt însă și locuri, lăcașe de cult care îl impresionează pe primarul Șteiului și pe care nu ezită să le viziteze, de câte ori are ocazia.
Aflat la finele săptămânii trecute la București, a vizitat Biserica de la Drăgănescu, <o bijuterie, privită atât din exterior, cât și din interior, la care Părintele Arsenie Boca a lucrat 15 ani, cu trudă și pasiune>. Nu e prima dată în această biserică, dar efectul, la nivel emoțional, spiritual e de fiecare dată extrem de puternic. Un obiect de cult anume produce un impact puternic în sufletul primarului Iulian Balaj.
<O vizitez pentru a patra oară și de fiecare dată când intru nu pot să-mi stăpânesc emoțiile. Picturile de aici reprezintă un patrimoniu cultural inestimabil.
Pictura cu Icoana Învierii Domnului din bisercă, în care Mântuitorul în toată Slava Sa, apare îmbrăcat într-un veșmânt diafan, m-a făcut la fiecare vizită să vărs lacrimi de fericire.
La fel ca și atunci, când vizitez Mănăstirea Izbuc și mă închin la Sfânta Icoană, pictată în 1929 de Părintele, și care Îl reprezintă pe Isus, în grădina Ghetsimani.
M-am rugat, ca de obicei, pentru noi toți, dragi prieteni, pentru iubire, înțelegere, pace și încetarea războiului.
Cristos a înviat!>, a spus primarul Șteiului.