Este vorba despre șeful Departamentului de Radiologie și Neuro-Radiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. Visa sa fie avocat, dar a luat contact cu medicina în virtutea prieteniei cu fiul unui stomatolog. Așa a ajuns sa dea examen la Medicina.
S-a dus în Franța sa lucreze și sa capete experiență fiindcă nu erau centre în care te puteai forma în radiologie și neuro-radiologie intervențională, și nici resurse. Doctorul Dan Mihoc a petrecut nouă ani în centrul universitar din Strasbourg, Franța, unde s-a format de la zero în radiologia intervențională.}n lumea radiologiei l-a introdus dr. Cristian Mihalea, vicepreședintele Societății de Radiologie Intervențională din România, care l-a convins văzând ce face acesta la Paris. Maniera în care utilizând tehnologia poți salva vieți fără a recurge la o intervenție chirurgicală invazivă. In ciuda succesului profesional ii lipsea România. Azi coordonează radiologia intervențională, aplicând tot ce a învățat în Franța, la Spitalul Clinic . Județean Bihor.Doctorul Mihoc e doar unul dintre cei 8 medici Județean Bihor pe care asociația ortopedului Silviu Vlad, Asociația Help&Care, în calitate de organizație premiată recent cu titlul „Echipa anului” la Gala Comunității Bihorene, vrea sa ii aducă intr-o interacțiune directa cu bihorenii în cadrul evenimentul, intitulat ”La o cafea cu medicul- ediție specială”, care va avea loc pe 18 ianuarie, ora 18:00 la Filarmonica de Stat Oradea.
Ne dorim ca prin această ediție specială să aducem mai aproape de oameni nu doar expertiza medicală, ci și o înțelegere mai profundă a relației medic-pacient, bazată pe încredere și respect reciproc. Acest eveniment gratuit este dedicat întregii comunități, oferind un format interactiv, care va permite un dialog deschis și accesibil între participanți și medici. Evenimentul și își propune să aducă mai aproape de oameni nu doar expertiza medicală, ci și o înțelegere mai profundă a relației medic-pacient, bazată pe încredere și respect reciproc.Pentru prima dată, toți cei 8 medici care au fost alături de noi în edițiile precedente, vor urca împreună pe scenă. Este o ocazie unică de a-i cunoaște pe o parte dintre cei care luptă zi de zi pentru sănătatea noastră, nu doar în sălile de operație sau pe secțiile spitalelor, ci și în comunitate, acolo unde ne sprijină cu empatia și cu expertiza lor.
Sub tema „Help me…help you”, evenimentul își propune să deschidă o discuție sinceră și profundă despre încrederea comunității în medici. De ce este uneori fragilă această încredere? Ce putem face, fiecare dintre noi, pentru a o consolida? Încrederea are o componentă de sistem, dar, în final, sistemul suntem noi – medici, pacienți, oameni ai aceleiași comunități. Vrem să explorăm împreună motivele care ne aduc mai aproape sau, uneori, ne îndepărtează unii de ceilalți.
Speakeri evenimentului vor fi 8 medici cu experiență și dedicație: Dr. Silviu Vlad- medic primar ortopedie, Dr. Alin Blaga- medic primar neurochirurgie, Dr. Dănuț Dejeu-medic primar chirurgie oncologică și generală, Dr. Hadrian Borcea- medic șef UPU-SMURD, Dr. Bogdan Feciche- medic primar urologie, Dr. Carmen Pantiș- medic primar anestezie și terapie intensivă, Dr. Ciprian Brisc- medic primar gastroenterologie, Dr. Dan Mihoc- medic primar radiologie-imagistică medicală.
Evenimentul va fi moderat de Luminița Popa, vicepreședinte și cofondatoare Fundația Comunitară Oradea”, spune Fülöp Júlia, vicepreședintele Asociației Help&Care.
Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate, așa că vă încurajăm să vă rezervați locul cât mai curând. Pentru înscrieri:
https://www.eventim.ro/…/la-o-cafea-cu…/event.htm
„