4 din cei 5 polițiști au fost reprezentați de societatea de avocati “DOSEANU&ASOCIATII” . Renumita firma de avocați a obtinut EXCLUDEREA de la dosarul cauzei, pentru obtinerea in mod NELEGAL si NELOIAL de catre investigatorul sub acoperire, a principalelor PROBE din dosarul in care mai multi POLITISTI de frontiera au fost trimisi in judecata pentru pretinse fapte de coruptie.
Pe 7 decembrie 2021, șase polițiști de frontieră din Borș au fost ridicați și duși la audieri, în urma unei acțiuni a DGA, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului Bihor. Trei zile mai târziu, cinci dintre ei au fost arestați de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor. Potrivit anchetatorilor, agenții de frontieră erau acuzați că ar fi pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 de lei și 100 de euro de la conducătorii camioanelor de marfă pentru a le facilita reducerea timpilor de așteptare în coloana ce se forma pe drumul european E60, permițându-le accesul în fața coloanei.”În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie – mai 2021, inculpaţii au primit de la conducători auto ai camioanelor de transport marfă, aparținând unei persoane juridice române, sume de bani cuprinse între 50 de lei şi 100 de euro, pentru a facilita acestora reducerea timpilor de aşteptare, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu referitoare la carantinarea persoanelor şi controlul documentelor”, se arata în informarea transmisă de procurori.
Curtea de Apel Oradea a decis eliberarea din arest a celor cinci polițiști de frontieră din Borș arestați în decembrie 2021 sub acuzația de luare de mită. Aceștia au petrecut 15 zile în arest la domiciliu, așa cum a decis instanța, care le-a acceptat contestațiile și a respins ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a acestora. Acum, instanță a admis contestațiile formulate de inculpați și desființează în parte încheierea atacată de aceștia, admite, în parte, cererile și excepțiile formulate de polițiști. In acest fel, instanța constata nulitatea absoluta a mai multor procese verbale întocmite de investigatorii sub acoperire, dar și captura de ecran printată din înregistrarea audio-video anexata pe suport optic. Instanța a considerat ca toate aceste mijloace de proba au fost administrate în mod nelegal si neloial prin depasirea de către investigatorii sub acoperire a limitelor autorizării dispuse de procuror, în condițiile în care investigatorii sub acoperire nu au rămas în sfera unei investigații pasive loiale, ci au acționat în mod neloial, in scopul provocării la comiterea infracțiunii.
Pe aceeași tema: