Echipele de tineri pasionați au demonstrat că pot transforma o idee abstractă într-un robot funcțional și performant în cadrul taberei de robotică „Open Robotics Intelligent Grid” organizată de Universitatea de Vest Timișoară, acolo unde echipa de robotică a CN Mihai Eminescu Oradea, Ro061 Modus Vivend s-a remarcat din nou.
<Felicitări echipei RO061 Modus Vivendi pentru premiul Runner Up la “Most Innovative Robot” în competiția ORIG! Sunt mândru să fiu alături de voi. Ați demonstrat încă o dată că inovația și munca în echipă sunt cheia succesului. Mulțumiri organizatorilor și sponsorilor pentru această experiență valoroasă!> , a transmis mentorul Daniel Erzse.
Dacă ar trebui să descriem în câteva cuvinte această ediție a taberei de robotică „Open Robotics Intelligent Grid”, am spune doar atât: lnovație fără limite, pasiune pură şi viitorul în acțiune. E caracterizarea făcută participan’ilor de organizatori.
A fost o competiție în care participanții și-au folosit chipele la capacitate maximă creativitatea şi cunoştințele, laptopurile s-au încing, roboții au prins viață, iar atmosfera a fost incendiară la workshopurile Open Robotics Intelligent Grid. <Elevii au învățat despre puterea gândirii strategice, în cadrul workshopului de antreprenoriat sustinut de Luciana Măzăreanu, programs manager la Cowork Timisoara și Timișoara Startups. Workshopul de antreprenoriat s-a organizat în colaborare cu Societatea Antreprenoriala Studențească SAS-UVT:, spun organizatorii. Rezultatele muncii s-au văzut la lulius Mall Timişoara, unde au avut loc meciuri demonstrative între roboții construiți în mai puțin de o săptămână. Aceste meciuri se desfășoară cu 4 roboți pe teren, care vor îndeplinesc diferite sarcini pentru a primi puncte. La finalul meciului, echipa cu cele mai multe puncte câştigă.
<Este uimitor procesul prin care au trecut şi formele variate de colaborare pe care echipele le-au explorat în această săptămână.
Această competiție nu a fost niciodată doar despre tehnologie, ci şi despre colaborare, inovare şi dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor. Cele 21 de echipe ne-au demonstrat acest lucru, motiv pentru care merită tot respectul și admirația noastră.
Felicitări tinerilor extraordinari, felicitări echipei de organizare şi mii de mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în această ediție de Open Robotics Intelligent Grid!>, transmit organizatorii.