Ministerul Energiei a publicat, marți, lista proiectelor acceptate spre finanțare în programul Electric Up 2022, prin care se acordă finanțare în sumă maximă de 100.000 euro pentru un beneficiar. Pe lista „câștigătorilor” figurează 1642 de solicitanți, iar respinși sunt 894.
Urmează etapa de depunere a contestațiilor și cea de contractare, conform prevederilor Ghidului de finanțare. Termenul de depunere a contestației este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare celei de comunicare a deciziei autorității. În urma etapei de contestații, listele aplicanților admiși, respectiv respinși vor fi modificate.
”Întreprinderile mici și mijlocii și domeniului HORECA vor primi bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare “ELECTRIC UP”. Este un program prin care ne-am propus să susținem antreprenorii, pentru a avea consum optim de energie”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.