În acest an, la ediția cu numărul 14 se vor găti 25.000 de sarmale alături de 25 de voluntare. La start, vor fi aliniate 12 echipaje care vor avea fiecare o căsuța de prezentare. Cortul adus din Ungaria cu dimensiuni 25×15 va fi locul de adăpost pentru toți participanții.
<Vom avea un program de 6 ore bazat pe folclor autentic și muzica etno care se întinde de la orele 15 la 21.
Și în acest an vom organiza o tombola de caritate unde vom pune în vânzare 3500 de bilete la prețul de 5 lei/bilet, iar suma încasată va fi directionata către 2 familii greu încercate din Salonta>, a anunțat organizatorul Ioan Sala.
Prima ediție, septembrie 2008, a avut buget restrâns de 4000 de lei din care s-au gătit 3000 de sarmale și a fost pregătit un program artistic bazat pe folclor autentic susținut pe o scena improvizată din curtea complexului muzeal din Salonta. <Intr-o casa pusa la dispoziția noastră de Maria Budau (Maria Palii) “mama botilor salontani” am pregătit cele 3000 de sarmale pe care le-am distribuit gratuit celor 300 de participanți>, și-a amintit Ioan sala.
Ediția 2024 – vine după un an în care toată agoniseala organizatorilor a fost spulberata de o furtună puternică obligându-i să anuleze ediția.
<Suntem o echipa în continua schimbare, dar cu inima mare, mereu împreună pentru izbânda, pentru cea mai frumoasa sărbătoare românească din aceasta parte de tara.Și în acest an vom organiza o tombola de caritate unde vom pune în vânzare 3500 de bilete la prețul de 5 lei/bilet, iar suma încasată va fi directionata către 2 familii greu încercate din Salonta.Pe timpul zilei societatea De’longhi va avea un pavilion de unde va distribui gratuit cafea pentru toți participanții>, a anun’at Ioan Sala.
Parteneri în organizarea acestui frumos eveniment sunt:
-Primăria Salonta – primar Torok Laszlo
-Centrul de Cultura al Județului Bihor -Manager Butiu Liviu
-Asociatia de Intrajutorare Iair Sasha – Președinte Răzvan Sala.